Pregatirea casei pentru iarna – Idei si sfaturi folositoare

0
565

Pregatirea casei pentru iarna – Idei si sfaturi folositoare

Chiar daca anotimpul cald este inca in toi, pregatirile pentru iarna trebuie sa inceapa din timp. Asa cum pregatim masinile pentru anotimpul rece, trebuie sa ne pregatim si casa. Fie ca vorbim de lucruri cumparate din timp sau de anumite retusuri ce trebuiesc facute in ceea ce priveste casa noastra, nu vrem ca iarna sa ne ia pe nepregatite, nu-i asa?


Urmarim si noi, mai jos, cateva sfaturi practice pentru a ne pregati de iarna lunga si grea ce ne asteapta.

1. Retusuri necesare

Este important sa va ocupati, in primul rand, de casa in care locuiti. Daca aveti anumite retusuri de facut, daca trebuie sa reparati acoperisul sau vreun geam spart, acum este momentul. Aceste lucruri nu trebuie lasate pentru toamna, deoarece atunci ne vom ocupa de gradina si de alte aranjamente.

De asemenea, dupa ce v-ati asigurat ca totul este in regula in casa si in afara acesteia, locurile in care dorm animalele sunt la fel de importante. Asigurati-va ca aceste spatii nu necesita reparatii si daca necesita, ocupati-va de ele cat de repede puteti, pentru a nu va aglomera la inceputul toamnei.


2. Incalzirea, cel mai important aspect

Fie ca este vorba de apa sau de caldura in sine, iarna trebuie sa avem caldura necesara pentru a ne descurca cu noptile geroase. Daca locuiti la bloc, va sfatuim sa instalati un echipament pentru incalzire si/sau preparare apa calda, cum sunt aceste centrale termice. Avantaje? Nu va trebui sa mai depindeti de nimeni altcineva, iar casa si membrii familiei vor avea mereu apa calda si caldura de care au nevoie.

In cazul in care locuiti la casa, iar soba s-a stricat, este timpul sa apelati la noile game de seminee si termoseminee cu functionare pe peleti. Acestea au un design deosebit, puteti alege ce dimensiuni doriti pentru casa, iar confortul va fi garantat!

Pregatirea casei (1)

Pregatirea casei (4)

Pregatirea casei (5)

3. Pregatirea garajului

Pregatirea garajului este la fel de importanta ca pregatirea casei. Lucrurile si instrumentele trebuie puse in ordine, iar curatenia facuta inca din anotimpul cald. Deoarece iarna veti face curatenie cat este strict necesar, este important ca acum sa ne ocupam de curatenia generala si de organizarea lucrurilor.


Pregatirea casei (6)

4. Decoratiunile frumoase

Daca ar fi sa lasam deoparte putin lucrurile serioase, am putea sa ne ocupam de acum, impreuna cu cei mici si de realizarea decoratiunilor haioase pentru primavara. Daca ati fost in excursii la munte vara aceasta, sigur aveti ceea ce este necesar pentru a realiza cateva ornamente frumoase.

Noi va dorim spor la treaba!

Pregatirea casei (8)

via