Pregatirea pomilor fructiferi pentru iarna – Trucuri utile

Pregatirea pomilor fructiferi pentru iarna – Trucuri utile

In aceasta perioada, principala grija a celor ce au o livada este pregatirea acesteia pentru iarna. Te ajutam cu o serie de trucuri utile, trucuri pe care sa le aplici si tu pentru a iti usura munca. Mai mult decat atat, sunt unele trucuri pe care poate nu le stiai si cu ajutorul lor poti sa eviti imbolnavirea


Atunci cand vorbim despre livada cu pomi fructiferi, vorbim despre lucrari destul de serioase ce trebuie facute in acest spatiu. Sunt importante aceste lucrari deoarece ele te ajuta sa mentii livada sanatoasa pe timp de iarna. De asemenea, te ajuta si pentru a te bucura de pomi roditori in primavara urmatoare.

Culesul in livada

Principala actiune din aceasta toamna in livada este culesul roadelor. Ocupa-te sa culegi toate merele, perele, dar si alte fructe din livada ta inainte ca iarna sa vina. In acest fel, vei asigura plantatiei tale roade sanatoase si pentru anul urmator, dar te vei bucura si de roadele la care ai muncit atat de mult timp.

Top 4 lucrari importante din gradina si livada in luna octombrie

Indepartarea fructelor mumificate

Fructele mumificate reprezinta un pericol pentru pomii tai fructiferi. Ele se regasesc in pomii fructiferi cu samburi, adica in cires, visin, dar si in prun sau in cais. Sunt periculoase deoarece prezenta lor in ramuri inseamna o garantare a unui pom bolnav anul urmator.


Este important sa indepartezi fructele mumificate si sa le distrugi.

Tratamentele aplicate pomilor

In perioada de repaus, dupa ce ai cules toate fructele, pomilor li se aplica tratamente. In acest fel, vei reduce pericolul de imbolnavire in anul urmator si te vei bucura de o livada bogata si frumoasa.

Combatarea daunatorilor

Toamna este important sa se sape pomii fructiferi. In ceea ce priveste saparea, aceasta se face la baza pomilor si se poate face inca din luna august. Nu este tarziu sa o faci nici in luna octombrie, mai ales atunci cand vorbim despre o toamna ceva mai blanda.


Lucrarea te ajuta sa combati un daunator periculos si important, adica cotarul brun. Acest daunator ataca prunul, in cele mai dese dintre cazuri si este un daunator ce se combate prin a sapa aproximativ 15 cm adancime la baza pomului fructifer. Chiar daca acest cotar brun ataca mai ales prunii, combaterea daunatorilor prin saparea la baza pomului fructifer se face la toti pomii din livada ta pentru a evita imbolnavirea.

Aceasta sapare se face toamna. In acest anotimp, daunatorii isi depun ouale. Saparea va impiedica urcarea femelelor in pom pentru a depune ouale si pentru a se inmulti. Vei aveai grija de pomii tai si te vei bucura de o livada sanatoasa si cu fructe frumoase.

Toamna este momentul de glorie al acestei superbe flori: Dalia

 

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI