Pregatirea si nivelarea locului ideale pentru o pajiste sanatoasa, frumoasa

Pregatirea si nivelarea locului ideale pentru o pajiste sanatoasa, frumoasa

Am pregatit pentru tine un articol care sa iti prezinte pasii simpli ce te ajuta sa pregatesti si sa nivelezi solul pentru a te bucura de o pajiste sanatoasa, frumoasa, deschisa, insorita si care sa atraga toate privirile. Daca vrei sa te bucuri de un loc cu iarba verde, bogata si frumoasa, trebuie sa pregatesti si sa nivelezi locul in avans.


Pregatirea si nivelarea locului

Pregateste cateva nuiele pe care sa le infigi in jurul zonei noii pajisti. Pentru a marca marginea, foloseste un furtun sau o franghie. Daca vrei sa inlocuiesti o pajiste deja existenta, foloseste lopata ascutita pentru a taia si inlatura brazdele de iarba nedorite.

Pentru zonele mai mari, poti lua in considerare inchirierea unui aparat special pentru inlaturarea brazdelor de iarba.

Cum pregatim solul pentru a ne bucura de o pajiste neteda, superba

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa sapi in intregime, la adancime de o lopata. Apoi, este necesar sa inlaturi orice mizerie de la suprafata si sa scoti pietrele din pamant. Acesti pasi sunt foarte importanti pentru a te bucura de o pajiste frumoasa, care sa creasca fara goluri.


Radacinile copacilor pot fi taiate cu un ferastrau sau extrase cu o lopata ascutita. Adauga solutie de fertilizare a solului, daca este nevoie. Apoi, curata smocurile vechi de iarba si buruienile de suprafata.

Buruienile perene, cu radacini adanci vor trebui inlaturate prin saparea cu o furca manuala sau prin tratarea cu substante chimice pentru distrugerea buruienilor. Tine cont de faptul ca substantele chimice au nevoie de cateva saptamani pentru a isi face efectul.

Foloseste o grebla pentru sol, spargand cocoloasele de pamant cu partea din spate a capului greblei. Odata ce solul este in pozitia si la nivelul necesar, calca in picioare intreaga suprafata pentru a fixa fara a o compacta. Nu mai calca pe sol pana nu insamantezi sau pui brazdele de iarba.


Cum amenajam curtea interioara fara sa plantam gazon

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI