Prețul unui porc bio înainte de Crăciun. Este mult mai scump decât anul trecut

În perioada următoare, prețurile produselor tradiționale ar putea să crească exploziv. Cele mai căutate produse sunt cele din carne de porc. În acest an, peste 71.000 de porci au fost sacrificați în fermele din România, dar rămân în continuare active 19 focare de infecție pe teritoriul țării. Drept urmare, carnea de porc românească va fi și mai scumpă în perioada sărbătorilor. Cât este prețul unui porc bio înainte de Crăciun? 


Prețul unui porc bio înainte de Crăciun

Este perioada din an când românii se îndreaptă mai mult către produse tradiționale românești. Din păcate, carnea de porc românească va fi și mai scumpă în acest an și nu oricine și-o poate permite. Producătorii au anunțat deja că tarifele vor fi mai mari pentru acest aliment nelipsit de pe masa de Crăciun.

Conform estimărilor, carnea de porc va crește și cu 15% înainte de Crăciun. Tenorul Vlad Miriță este unul dintre fermierii care își va vinde produsele în acest an. Pentru sărbători are deja multe comenzi. Carnea de porc este bio, dar prețurile sunt piperate.

“Avem cârnați afumați, la prețul de 118 lei kg, jumări, la 84 de lei kg, slănină afumată, la 79 de lei kg, leberwurst, la 114 lei kg, șorici- la 140 lei kilogramul, dar se vând și la 200 de grame sau în ce cantitate dorește fiecare.


Leberwurst conține ingrediente selecte, cu carne și ficat de porc 25%, cu șorici, slănină, sare, apă și e condimentat natural cu nucșoară, sare, piper și ceapă prăjită!”, a mai spus Vlad Miriță, conform romaniatv.net.

Cât costă un porc întreg

Pentru a cumpăra un porc întreg de la ferma lui Vlad Miriță, românii trebuie să plătească 6.280 de lei. Un porc are în jur de 120 de kilograme.

“Un porc întreg, de 120 kg, costă 6.280 de lei, iar un porc de 40 kg costă 2.240 de lei. Carnea de porc costă în jur de 50 de lei kilogramul. Am deja comenzi, pentru Crăciun, de 50 de grăsunei”, a mai spus Vlad Miriță.


Pentru luna decembrie, unii producători cer prețuri cuprinse între 15 și 17 lei pe kilogram în viu, dar și la 13 lei.

În supermarketurile din România, prețul pentru un kilogram de ceafă, coaste sau cotlet variază între 19 și 29 de lei, dar se poate ajunge și la 60 de lei per kilogram.

Sursa foto: freepik


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI