Primula – O floare gingasa, colorata si frumoasa ce apare primavara

0
810
primula floare gingasa

Primula – O floare gingasa, colorata si frumoasa ce apare primavara

Primula este o floare deosebit de frumoasa si populara datorita faptului ca se regaseste intr-o multime de culori superbe. Aceasta floare apare primavara si ne infrumuseteaza spatiul.


O gasim in peste 400 de soiuri, toate frumoase si usor de ingrijit. Este ideala pentru a fi oferita in dar. Primula este o floare ce simbolizeaza noi inceputuri, tineretea, dar si dragostea.

Ingrijirea primulei

In ceea ce priveste ingrijirea acestei flori frumoase, vorbim aici de o floare ce are nevoie de umiditate, de multa lumina si de aer proaspat. Daca o tii intr-un spatiu care nu este aerisit zilnic, primula nu va rezista foarte mult.

De aceea, daca alegi sa o tii in casa, primula are nevoie de un loc care este aerisit constant, dar si de un spatiu in care ajunge lumina. Cu toate acestea, ai grija ca primula nu suporta neaparat razele directe ale soarelui. Cel mai bine ar fi sa o pozitionezi intr-un loc unde soarele apare doar dimineata.


Primula va inceta sa mai infloreasca atunci cand se incheie primavara. Cu toate acestea, la inceput de toamna va incepe din nou sa se uimeasca cu frumusetea ei.

Primula, o floare gingasa, ideala pentru curte

Primula are nevoie in curte de un sol bine drenat, afanat. Cel mai bine este sa amestecati solul din gradina cu turba.

In ceea ce priveste inmultirea, primula se inmulteste prin separarea tulpinilor. Acest lucru se face toamna sau la sfarsitul primaverii, atunci cand florile deja au ofilit.


Daca doresti sa ai plante superbe, aplica si fertilizator. Acesta se aplica numai in perioada de inflorire, adica din luna martie pana in luna lui iunie. Alege fertilizator cu eliberare lenta si aplica-l de doua ori pe luna.

Descopera in ce locuri mai poti pozitiona florile pentru o curte de vis

sursa foto: Pinterest