Proiecte absolut superbe din beton pentru o gospodarie superba

0
283

Proiecte absolut superbe din beton pentru o gospodarie superba

Descopera aceste proiecte absolut superbe din beton. Betonul este unul dintre cele mai ieftine materiale pe care le poti folosi pentru pavaj, dar si pentru a realiza decoratiuni frumoase in curtea ta.


Cu betonul este usor de lucrat pe portiuni mai mici, asa ca incearca sa lucrezi pe portuni de 1 metru patrat in cazul in care il folosesti pentru a decora aleile.

Betonul poate sa fie turnat direct pe o baza de sol, daca vrei sa creezi portini de alei, dar ar fi bine sa torni intai fundatia.

Ce poti face din ciment – Proiecte rezistente, ideale pentru curtea ta

Cum se amesteca betonul

Amestecarea betonului se face tinand cont de cativa pasi. Este un material extrem de adaptabil si poate fi tratat in diferite feluri. Poti sa faci propriile lespezi, facand o grila de lemn intr-un amplasament de patru lespezi. Ai nevoie de placi din lemn pe care sa le lipesti una langa alta.


Lubrifiaza suprafata interioara a grilei si toarna amestecul de beton, ridicand grila in momentul cand blocurile s-au intarit partial. Repeta procesul pana cand ai umplut portiunea de pe alee sau din curte.

Ghivece unice, diversificate realizate din prosoape vechi si ciment

Mai exista o metoda care imprima un model de pavaj pe betonul partial intarit. Acesta este, in mod normal, facut de profesionisti, dar acest lucru nu inseamna ca nu poti experimenta si tu. Alege sa urmaresti aceasta tehnica si vei avea un bloc intreg de beton, din moment ce grila nu patrunde prin beton. Astfel, eventuala problema a buruienilor este evitata. Pentru o portiune mai mare, trebuie sa incluzi spatiile pentru extinderi.

Acelasi principiu al imprimarii in betonul partial intarit poate fi folosit pentru pavajul cu bolovani, pentru modele, pentru mozaic.


Poti folosi pietre atragatoare, de diferite marimi, bucati de sticle (fundurile sticlelor sunt sigure si rezistente), dar si bucati de portelan viu colorat.

sursa foto: Pinterest