Refolosirea bicarbonatului de sodiu în activitățile din gospodărie

0
171
bicarbonat de sodiu

Refolosirea bicarbonatului de sodiu în activitățile din gospodărie

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient ce se găsește în fiecare casă, iar noi am revenit astăzi cu o mulțime de idei pentru a îl refolosi în activitățile din gospodăria ta.


Sporește puterea de curățare a detergentului de vase

Dacă vrei un detergent de vase mult mai eficient, poți rezolva acest lucru. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri pline de bicarbonat de sodiu la cantitatea de detergent lichid folosită de obicei. Vei constata că grăsimea se va dizolva pe loc și vei putea să cureți vasele mult mai repede.

Scoate petele de grăsime de pe aragaz

Pentru a putea să scapi de petele de grăsime de pe aragaz, tot ce trebuie să faci este să îl umezești cu puțină apă. Apoi, acoperă petele cu bicarbonat de sodiu. Într-un final, freacă acele zone cu un burete umed.

Curăță tocătorul

Tocătorul de plastic sau de lemn poate fi păstrat curat. Cu toate acestea, foarte multe persoane se confruntă cu problema petelor de pe tocător.


Tot ce trebuie să faci este să îl freci ocazional cu pastă preparată din o lingură de bicarbonat, o lingură de sare și o lingură de apă. Clătește foarte bine cu apă fierbinte și lasă-l apoi la uscat.

Curăță petele de creioane cerate

Micuțul tău a desenat pereții cu opere de artă originale în creioane cerate? Tot ce trebuie să faci este să iei o cârpă umedă, să o pui în cutia de bicarbonat de sodiu și apoi să freci ușor urmele. Ar trebui să dispară cu un efort minim.

Îndepărtează mirosul neplăcut de pe covoare

O modalitate simplă de a împrospăta covoarele și preșurile. Presară pe ele puțin bicarbonat de sodiu și apoi lasă să acționeze timp de un sfert de oră. Apoi curăță folosind aspiratorul.


3 Moduri extrem de creative prin care poți refolosi condimentele

sursa foto: Pinterest