Refolosirea utila si creativa a pliculetelor de ceai – Idei eficiente

0
465
refolosirea pliculetelor de ceai

Refolosirea utila si creativa a pliculetelor de ceai – Idei eficiente

Refolosirea utila si creativa a pliculetelor de ceai poate fi benefica pentru gospodarie, casa, dar si frumusete. Ceaiul este o bautura care poate sa te scape de durerile de cap, este benefica pentru relaxare, dar are si beneficii medicinale.


Dupa ce ai preparat ceaiul, poti sa refolosesti pliculetele in moduri nu doar creative, ci si utile si eficiente.

1. Estompeaza cearcanele cu ajutorul pliculetelor de ceai

Pliculetele de ceai care deja s-au racit sau sunt putin caldute pot fi folosite pentru a estompa cearcanele. Cofeina din ceai contine antioxidanti puternici care pot sa ajute la estomparea cearcanelor.

Foloseste-le timp de cateva minute sau un sfert de ora, de cateva ori pe saptamana.


pliculetele de ceai

2. Calmeaza pielea dupa epilare

Daca vrei sa iti calmezi pielea dupa epilare, atunci alege sa pui pe zonele epilate pliculetele de ceai folosite. Poti sa tapotezi zonele respective sau sa lasi pliculetele sa actioneze pe o perioada mai mare de timp.

3. Elimina rapid mirosul

Mirosul de ceapa sau usturoi de pe maini poate fi indepartat cu ajutorul pliculetelor de ceai refolosite. Elimina rapid aceste mirosuri frecandu-ti mainile de un plic de ceai pe care deja l-ai folosit.

4. Uda gradina

Foloseste plicurile vechi pentru a prepara din nou ceai. Lasa-l sa se raceasca si foloseste acest ceai mai slab pentru a uda gradina.


Mai mult decat atat, acest truc poate fi folosit si pentru florile tale. Uda trandafirii sau plantele din ghiveci cu un astfel de ceai, folosit solutia drept ingrasamant pentru florile tale.

5. Degresant pentru bucatarie

Poti sa folosesti plicurile de ceai pentru a freca zonele cu grasime din bucatarie. In acest fel, le vei curata mult mai rapid apoi, folosind o solutie pentru bucatarie.

6. Scapa de daunatori cu ajutorul pliculetelor de ceai

Daunaorii pot fi indepartati daca folosesti plicuri de ceai pentru a ii alunga. Atat soarecii, cat si pisicile sau aricii din gradina pot fi indepartati daca pozitionezi in acele zone plicuri de ceai. Mirosul ii va indeparta.


sursa foto: Pinterest