Renovarea casei: Cat dureaza si cum sa economisim timp si bani

0
1162

Renovarea casei: Cat dureaza si cum sa economisim timp si bani

Renovarea casei presupune batai de cap pentru oricine. Inainte de a ne apuca de aceste lucrari, trebuie sa stabilim un buget initial, insa nu stim daca ne vor ajunge banii. De asemenea, timpul poate fi o problema majora. Cat dureaza aceste renovari si cum putem sa facem pentru a nu depasi estimarea initiala?


In articolul de mai jos, am pregatit un ghid complet pentru ca tu sa stii exact ce ai facut si la ce sa te astepti.

1. Tine minte care este scopul tau!

Stim ca banii sunt o sursa limitata pentru toata lumea. Ceea ce trebuie sa tii minte insa, este faptul ca scopul nu este sa cheltuim cat mai putini bani, ci sa alegem cele mai bune materiale, la cel mai bun raport calitate-pret. Alege calitatea pentru a te bucura de rezultate bune pe o perioada mare de timp.

Pentru pereti, de exemplu, alege astfel de placi din gips carton rezistente la umezeala.


Firma cu care lucrezi trebuie sa te sfatuiasca cu privire la calitatea materialelor deoarece ei sunt cei mai in masura sa faca acest lucru.

Chiar daca ai incredere totala in firma de amenajari, ai grija sa le ceri toate facturile si chitantele pentru materialele achizitionate.

2. Renoveaza apartamentul de la zero!

Daca discutam despre apartamente care au peste 20 de ani vechime, te sfatuim sa renovezi apartamentul de la zero.


Inlocuieste toate instalatiile electrice si sanitare, decoperteaza intreg apartamentul si te vei asigura ca toate treaba este facuta o singura data, dar nu vei mai avea probleme pentru mult timp.

Ce materiale folosim pentru instalatiile sanitare? 

Instalatiile din cupru sunt cele mai rezistente, dar si polipropilena are o durata de viata de aproximativ 50 de ani si este mult mai ieftina. Desi sunt mai scumpe, instalatiile din cupru sunt cele mai rezistente si cele mai sigure.

Sfat: Evita complet alte materiale pentru instalatiile sanitare!


In ceea ce priveste instalatia electrica, ai nevoie de o schita noua de proiect care sa fie in conformitate cu normativele existente. Apeleaza la o echipa de profesionisti!

Inainte de a te apuca de treaba, fa-ti o schita cu locurile in care vrei sa fie instalate prizele, apoi prezinta-le echipei de electricieni. Acelasi lucru il poti face cu schita intrerupatoarelor din casa.

3. Care sunt termenele estimative pentru lucrari?

Daca renovezi apartamentul de la zero, termenul aproximativ este de 25 de zile pentru un apartament cu 2 camere.

Decopertarea apartamentului pana la beton dureaza 3-4 zile, montajul tamplariei de termopan dureaza aproximativ 3-4 ore, schimbarea instalatiilor sanitare si electrice dureaza 4 zile, refacerea balconului dureaza aproximativ 4 zile, refacerea glafurilor si aplicarea gletului dureaza 5 zile, iar finisajul alte 2 zile, montarea gresiei, bazinului si obiectelor sanitare dureaza aproximativ 1-2 zile.

De asemenea, montarea parchetului, faiantei si caloriferelor dureaza 3 zile, cu totul cu procesul ce include folosirea unor astfel de chituri de rosturi si uscarea acestora, iar montarea intrerupatoarelor si prizelor mai dureaza inca o zi.

Nu uita sa luati in considerare sarbatorile si duminicile, orele de liniste, dar si lucrarile neprevazute!

Stabileste date reale, iar la bugetul initial ia in considerare faptul ca ar putea aparea lucrari neprevazute. Adauga aproximativ +25% la bugetul initial pentru a fi sigur ca ai buget suficient pentru lucrarile programate.

Cum economisim timp si bani?

1. Discuta din timp cu firma de renovari

Pentru a economisi timp, dar si bani, discuta din timp cu firma de renovari. Astfel, vei avea timp sa negociezi pretul cu ei, dar si sa cauti cele mai bune materiale la preturi decente.

2. Fa renovarile in extra-sezon!

Pentru a economisi bani fara sa pierzi din calitatea materialelor, fa lucrarile in extra-sezon. Iarna si primavara costurile sunt mult mai mici, meseriasii sunt liberi si vor avea suficient timp sa execute lucrarile in detaliu, fara sa se grabeasca.

Dezavantajul acestui lucru este ca iarna gletul si sapa se vor usca mai greu.

3. Organizarea este importanta!

Acesta este un truc care o sa te ajute sa economisesti si timp si bani! Fa-ti timp sa cauti materiale calitative la preturi medii, noteaza-ti totul pe o agenda si fii organizat pentru a economisi timp si bani!

4. Alegerile facute de tine sunt importante!

La ce alegeri trebuie sa te gandesti?

  • La locurile in care vor fi montate prizele;
  • Locurile in care vor fi montate intrerupatoarele;
  • Unde vei pune gresie, faianta, parchet sau tapet;
  • Unde va fi pus aerul conditionat, etc.

Daca vrei ca lucrarea sa fie exact cum iti doresti trebuie sa ai rabdare si sa gandesti toti pasii in detaliu. Cu o echipa profesionista, totul va parea simplu si lucrarea nu va avea termene intarziate!