Aceste cornulețe cu mere sunt perfecte atunci când doriți un desert cald, mai ales în sezonul rece. În plus, se prepară mult mai ușor și mai rapid decât o plăcintă cu mere. Aflați mai jos cum se face
Rețeta de cornulețe cu mere
Rețeta este una simplă, dar absolut delicioasă, și este ideală pentru serile reci de toamnă sau în weekend-uri, când aveți poftă de ceva dulce, fără prea mare efort.
Aceste cornulețe cu mere au aroma unei plăcinte clasice cu mere, dar se fac total diferit. Totul constă în aluatul umplut din plin cu mere zemoase și aromate.
Conform bucătarilor cu experiență, cornuțele se țin la cuptor doar 20 de minute, ceea ce înseamnă că puteți gusta savuroasele cornulețe în cel mai scurt timp. La final, le ungeți cu unt topit, le stropești cu un amestec de scorțișoară și zahăr, și sunt numai bune de savurat!
Ingrediente:
- aluat de foietaj
- mere proaspete
- zahăr alb
- zahăr brun
- scorțișoară măcinată
- unt.
Cum se fac:
Prima dată preîncălziți cuptorul la 250 de grade. Apoi, într-un castron mic, amestecați zahărul alb, zahărul brun și scorțișoara.
Topiți puțin unt și turnați jumătate pe fundul unui vas de copt. Scoateți aluatul din ambalaj și puneți cateva felii de mere pe fiecare triunghi.
Înfășurați fiecare triunghi de aluat în jurul feliilor de măr, împingând la capete, astfel încât umplutura să nu curgă. Puneți cornulețele în vasul uns cu unt, apoi presărați peste tot amestecul de scorțișoară-zahăr.
Băgați-le la cuptor și coaceți-le timp de 18-20 de minute sau până când devin aurii. După ce s-au răcit, transferați-le într-un recipient ermetic sau într-o pungă închisă ermetic. Astfel vor rămâne proaspete, împiedicând uscarea lor. Pot fi păstrate la frigider până la 3 zile.
Sursa foto: captură youtube