Reteta de vin fiert cu scortisoara – Secretul unui vin fiert fantastic

0
622
vin fiert cu scortisoara

Reteta de vin fiert cu scortisoara – Secretul unui vin fiert fantastic

Reteta de vin fiert cu scortisoara este ideala pentru sarbatori! Vinul fiert este o bautura care dateaza inca dinaintea anilor 1300, fiind preparat atunci cu scortisoara, anason, piper, ghimbir, cuisoare, zahar si oregano. Acum, lumea inca se bucura de aceasta bautura care ajuta la alungarea racelii, este delicioasa, te incalzeste si te ajuta sa treci peste noptile geroase.


Reteta de vin fiert cu scortisoara reprezinta o modalitate benefica de a scapa de raceala, ea fiind una dintre cele mai baute preparate din preajma sarbatorilor de iarna. Mai mult decat atat, vinul fiert, de calitate, ajuta la inlaturarea bolilor gastrointestinale.

Beneficiile unui vin fiert

Pe langa faptul ca alunga raceala si ajuta la protejarea sau inlaturarea bolilor gastrointestinale, vinul fiert scade colesterolul „rau” din sange si pastreaza elasticitatea vaselor de sange.

Mai mult decat atat, vinul fiert este bogat in antioxidanti, scade tensiunea arteriala si are efecte similare asupra organismului ca si aspirina.


Este important sa consumi un vin de calitate atunci cand alegi sa prepari reteta de mai jos pentru a te bucura de toate beneficiile enumerate aici. Vinul din comert este, de multe ori, preparat cu substante chimice care nu au efecte benefice asupra sanatatii.

De aceea, secretul unui vin fiert excelent este sa optezi pentru un vin preparat 100% natural.

Reteta unui vin fiert cu scortisoara, perfect pentru sarbatorile de iarna

Daca alegi sa cumperi vinul, trebuie sa stii ca exista si in comert o multime de vinuri de calitate. Este important sa alegi un vin demisec deoarece vinul dulce poate sa prinda un gust neplacut in timpul fierberii.


Pentru un vin fiert excelent, ai nevoie de:

  • vin rosu demisec;
  • betisoare de scortisoara;
  • cuisoare;
  • coaja de portocala;
  • felii de mere.

Este important sa nu adaugi zahar deoarece acesta acopera aroma vinului.

Vinul nu trebuie dat in clocot, ci trebuie doar sa se incalzeasca. Daca vei da vinul in clocot, se va evapora tot alcoolul.


Dupa ce vinul s-a incalzit bine, adauga condimentele de mai sus. Adauga mai intai condimentele uscate si abia apoi fructele. Dupa ce ai adaugat fructele, mai lasa vinul pe foc doar 2-3 minute.

Apoi, pune vinul in cana si pune si o felie de mar pentru ornament.

Bucura-te de un vin fiert cu scortisoara delicios!

vin fiert cu scortisoara

sursa foto: Pinterest