Reteta rapida de pandispan, ideala pentru a fi incercata acasa

0
295
reteta rapida de pandispan

Reteta rapida de pandispan, ideala pentru a fi incercata acasa

Aceasta reteta rapida de pandispan este ideala pentru a fi incercata in zilele in care stati acasa. Pandispanul este unul dintre cele mai iubite si adorate preparate dulci. Acest desert, mai ales daca are o consistenta pufoasa, poate fi consumat atat dupa masa, cat si la cafea.


Reteta rapida de pandispan

Pentru a prepara un pandispan clasic, ai nevoie de:

  • 6 oua;
  • 250g zahar;
  • 200g faina alba.

Pentru a prepara un chec/pandispan simplu, trebuie sa separi albusurile de galbenusuri. Apoi, adauga jumatate din cantitatea de zahar peste galbenusuri si amesteca foarte bine. Intr-un alt recipient bate albusurile spuma, pana cand poti sa intorci recipientul cu fundul in sus, iar albusurile sa nu cada din bol. Mixeaza cateva minute bune pana cand aceste albusuri sa devina o spuma alba, lucioasa.

Adauga apoi albusurile peste galbenusuri si amesteca usor. Adauga si faina, putin cate putin, pana vei obtine o compozitie omogena.


Apoi, ai nevoie de o tava si de hartie de copt. Tapeteaza tava cu hartie de copt si pune compozitia in tava. Daca vrei, poti pune si visine sau alte fructe congelate. Pentru ca fructele congelate pe care le pui sa nu ajunga la fundul tavii, taraste-le prin putina faina.

Dupa ce ai pus si fructele, poti adauga totul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. Tava se va tine in cuptor aproximativ 20-30 de minute, pana cand pandispanul devine auriu.

Apoi, opreste cuptorul si deschide usa cuptorului putin pentru ca pandispanul sa se raceasca putin cate putin. Nu il scoate direct in temperatura rece deoarece acesta isi va pierde din consistenta pufoasa.


Apoi, dupa ce acesta s-a racit, il poti servi langa o cana de ceai sau de cafea, bucurandu-te de un film bun.

reteta rapida de pandispan

Tu ce reteta de pandispan preferi cel mai mult?