Retete fara gluten pentru masa de Paste – Idei de retete gustoase

Retete fara gluten pentru masa de Paste – Idei de retete gustoase

Urmareste aceste retete gustoase, fara gluten. Intoleranta la gluten este numita si boala celiaca sau celiachie. Aceasta boala nu te lasa sa mananci ce paine vrei, pizza, dulciuri ori alte alimente fara sa nu fii sigur, mai intai, ca acestea nu contin gluten. Este o boala cronica, autoimuna, boala care apare din cauza ca organismul nu raspunde normal la gluten.


Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji. Pentru a tine in frau boala, ai nevoie doar de documentare pentru a prepara retetele preferate fara gluten. Nu exista tratamente medicamentoase, asa ca tot ce poti sa faci este sa alegi produse fara gluten. Astfel, vei inlocui graul, secara sau orzul cu porumb sau orez, dar si cu quinoa, mei, amaranth sau alte pseudo-cereale.

Mai jos, iti prezentam cateva retete fara gluten, retete care pot fi incluse cu usurinta in meniul pentru masa de Paste.

Trebuie sa va spunem ca retete precum: salata de boeuf se fac la fel ca si salata obisnuita. Tot ce trebuie sa faceti este sa aveti grija ca fiecare membru de familie sa isi ia portia dorita din bol cu o lingura curata pentru a se evita riscul de contaminare intre preparate.


Briose cu legume, fara gluten

Briosele cu legume pot fi incluse pe masa de Paste anul acesta. Sunt gustoase, se prepara rapid si sunt ideale pentru persoanele care au intoleranta la gluten.

Ingrediente necesare:

  • 2 cartofi dulci;
  • 2 dovlecei zucchini medii sau unul mare;
  • 2 morcovi;
  • 2 lingurite de praf de copt fara gluten;
  • 1 lingurita de sare;
  • 1 cana de faina de orez;
  • 2 oua;
  • jumatate de ceasca de piure de mere;
  • 1 lingurita de miere.

Cum se prepara piureul de mere? Ai nevoie de un mar, razatura de lamaie, putina zeama de lamaie, praf de scortisoara, o lingurita de zahar brun, un praf de sare si o cana cu apa. Marul se curata de coaja, apoi se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se lasa sa fiarba pana se inmoaie marul. Focul se stinge si apoi se scurge apa, astfel incat sa ramana preparatul de consistenta unui piure.

Prepararea brioselor se face usor, in cativa pasi simpli. Toate legumele se vor da pe razatoare. Apoi, porneste cuptorul la 180 grade Celsius.


Toate ingredientele se amesteca intr-un bol mare si compozitia se pune in formele speciale pentru briose.

Se adauga totul la cuptor, pana cand briosele devin aurii. Pofta buna!

Cozonac fara gluten, ideal pentru masa de Paste – Retete gustoase

Cozonacul nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste.


Ai nevoie de:

  • 150 ml lapte de orez;
  • 2 linguri de cacao;
  • 4 grame de drojdie uscata (sau drojdie proaspata Fara Gluten);
  • 60 grame zahar;
  • 50 ml unt topit si racit;
  • 310 grame de faina fara gluten;
  • 3 galbenusuri;
  • miez de nuca prajit.

Amesteca laptele cu drojdia si cu 2 linguri de zahar, apoi lasa amestecul sa se odihneasca pentru 5 minute. Peste, adauga galbenusurile, restul de zahar si untul si amesteca cu un tel. Adauga apoi faina.

Apoi, vei imparti aluatul in doua, iar in unul dintre ele vei adauga cacao si vei amesteca. Lasa totul in aragaz, la 40 de grade Celsius timp de 2 ore. Aluatul ar trebui sa isi dubleze volumul.

Apoi, imprastie putina faina pe blatul de bucatarie, intinde cele doua foi si umple-le cu nuca. Ruleaza foile, impleteste-le si pune-le intr-o tava unsa cu ulei. Lasa cozonacul sa creasca inca 50 de minute.

Apoi, unge-l cu oul pe care l-ai batut foarte bine si pune-l in cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de o ora.

Dupa ce il scoti, il poti unge cu putina apa cu zahar pentru a ramane coaja moale.

sursa foto: Pixabay

Gasesti online orice produs fara gluten de care ai nevoie pe www.produsefaragluten.ro.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI