Scara interioara: Idei de design, sfaturi pentru amenajare si materiale potrivite

0
983
scara interioara

Scara interioara: Idei de design, sfaturi pentru amenajare si materiale potrivite

Scara interioara este un element de care nu te poti lipsi la o casa cu etaj. Invata ce materiale sa folosesti pentru a o construi, dar si cum sa o amenajezi absolut superb.


In ceea ce priveste alegerea materialelor, ai o gama variata de materiale diferite din care sa alegi. De asemenea, forma scarilor poate fi spiralata, dreapta, pe rotund, dar si elementele de design pot fi iesite din comun. Scarile mai mici sau mai mari sunt construite in functie de preferintele tale, iar tu te poti bucura de o casa cu scari nu doar utile si practice, ci si superbe ca si design.

Alegerea materialelor pentru a construi scara

In ceea ce priveste alegerea materialelor, lemnul este cea mai populara alegere. Este usor de curatat, practic, accesibil ca buget si se poate combina cu o balustrada tot din lemn, inox sau fier forjat.

De asemenea, si scarile din beton si piatra naturala sunt extrem de frumoase si rezistente pe termen lung. Betonul poate fi acoperit cu gresie sau cu alte materiale, in timp ce piatra naturala arata frumos ca atare. Cu toate acestea, diferenta dintre cele doua este de pret, betonul fiind mult mai ieftin.


O alta optiune pentru materialul din care sunt realizate scarile tale este sticla securizata. Aceasta este sustinuta de un cadru metalic, arata extrem de elegant, chiar spectaculos si se potriveste intr-o casa moderna.

Modelul ales pentru scarile interioare

In functie de locul in care este amplasata scara, poti opta pentru un model ceva mai simplu sau pentru unul mai extravagant. De exemplu, scara ce leaga cele doua etaje ale casei tale poate fi construita astfel incat sa scoata holul in evidenta.

Daca alegi scara ce leaga etajul de un pod special pentru depozitare sau o mansarda micuta, atunci poti alege o scara din lemn, simpla, practica, scara ce o poti strange rapid pentru a economisi spatiul.


Alege sa fii practic, transforma treptele in spatii de depozitare

Pentru a castiga si mai mult spatiu in casa ta, opteaza pentru a transforma treptele interioare in spatii de depozitare. Ce-i drept, acest lucru se poate face inainte de construirea treptelor daca optezi pentru trepte ce sunt chiar ele rafturi.

Daca scarile tale deja sunt construite, atunci poti alege sa te folosesti de spatiul de sub ele. Aici poti construi sertare mari sau chiar un mic sifonier. Partea buna la aceasta constructie este ca spatiul de depozitare se afla chiar pe hol, la-ndemana. Aici poti depozita hainele folosite zi de zi, incaltamintea, dar si accesoriile de care ai nevoie cand pleci de acasa.

Construirea unui spatiu de depozitare sub scari reprezinta o modalitate excelenta de a profita din plin de acest loc. Inspira-te si tu mai mult din articolul nostru interior, articol ce prezinta: 40 idei uluitoare pentru folosirea spatiului de sub scari.


Descopera si aceste modalitati unice, superbe de a pozitiona corpuri de iluminat in zona scarilor.

sursa foto: Pinterest