Secretele cultivarii rosiilor in ghiveci – Vei avea rosii gustoase, carnoase!

0
17546
rosiilor in ghiveci

Secretele cultivarii rosiilor in ghiveci – Vei avea rosii gustoase, carnoase!

Iata care sunt secretele rosiilor in ghiveci. Majoritatea persoanelor care locuiesc intr-un apartament sau care au o curte micuta, nu au suficient spatiu pentru a cultiva fructe si legume. O solutie destul de des intalnita si foarte eficienta este aceea de a opta pentru cultivarea acestora in ghiveci.


Fie ca nu ai suficient spatiu in curte sau ca ai un sol de proasta calitate, opteaza pentru cultivarea rosiilor in ghiveci. Iata ce trebuie sa stii inainte de a alege rosiile pe care sa le cultivi.

In primul rand, ai nevoie de rasaduri bune si este important sa optezi pentru un sol de calitate. Ideal ar fi sa iei rasadurile unor rosii pe care le cunostii si stii deja ca sunt gustoase. Poti merge sa cumperi rosii din satele apropiate de tine si apoi sa rosi persoanele respective sa iti vanda rasad.

Ai nevoie de un vas de aproximativ 35 de cm adancime, iar aici poti cultiva atat rosii clasice, cat si cherry. Pe fundul ghiveciului pune un strat subtire de pietris.


Solul: Pamantul trebuie sa fie negru-castaniu de campie. Cel mai bine este sa folosesti pamant din gradina, nu pamant pentru flori. Acest sol nu trebuie sa aiba prea multe ingrasaminte, dar nici daunatori in el, asa ca trebuie sa il verifici.

Sfat util: Atunci cand plantezi rasadul, cel mai bine este sa umpli ghiveciul cam trei sferturi, iar pe masura ce planta se dezvolta sa mai adaugi pamant.

Lumina: Rosiile au nevoie de multa lumina naturala. Daca le pozitionezi pe balcon, tine cont de faptul ca trebuie sa tii geamurile deschise cel putin cateva ore pe zi. In acest fel, rosiile tale vor avea parte de circulatia aerului.


Sfat util: Nu uita sa recoltezi rosiile atunci cand sunt bune pentru consum. Acest lucru va stimula productivitatea plantelor.

Nu sunt necesare fertilizari suplimentare, insa pe durata ciclului vegetativ, va trebui sa copilim florile. Acest lucru insemana ca se elimina lastarii care se vor dezvolta intre tulpina si ram, dar si sa le eliminam varful de crestere atunci cand planta a dezvoltat trei etaje de rod.

SONY DSC

sursa foto: Pinterest