Sfaturi esentiale pentru a ingriji plantele de interior pe timp de iarna

0
1117
plantele de interior

Sfaturi esentiale pentru a ingriji plantele de interior pe timp de iarna

Pe timp de iarna, plantele de interior nu mai au atat de multa lumina naturala si aerul devine mai uscat si nu mai este atat de curat din cauza aparatelor de incalzire ce functioneaza mereu. De aceea, de la inceputul toamnei pana in primavara, plantele din ghiveci au nevoie de ingrijire speciala.


Descopera care sunt etapele pregatirii plantelor pentru anotimpul friguros, dar si de ce ingrijiri au nevoie in aceasta perioada friguroasa.

Pregatirea plantelor pentru iarna

Inainte de a intra in plina iarna, plantele au nevoie de tratamente pentru infectii fungice si daunatori. Pulverizeaza insecticid pana in partea inferioara a frunzelor deoarece daunatorii se concentreaza, in mare parte, pe acea zona.

Daca plantele sunt afara sau pe balcon, adu-le in casa in functie de sensibilitatea pe care o au la frig.


Ai grija ca lumina naturala sa ajunga la plantele tale

Pentru ca in aceasta perioada lumina naturala este oferita pe o perioada mai scurta de natura, ai grija ca ea sa ajunga la plantele tale. Trage draperiile sau muta floarea astfel incat sa fie aproape de fereastra. La fiecare sapte zile, intoarce planta ast

Ai grija ca plantele care nu suporta sa fie mutate sa aiba lumina in locul in care sunt. In acest fel, te vei asigura ca nu le deranjezi cresterea si dezvoltarea.

Daca unele plante nu au lumina naturala si nu vrei sa le muti din locul lor, asigura-le o lumina artificiala timp de cateva ore pe zi. Ai grija ca sursa de lumina sa fie la cel putin 60 de cm distanta pozitionata, dar nu mai departe de 70 de cm.


Asigura-le o temperatura constanta in incapere

Pe timp de iarna, in casa ta temperaturile pot sa alterneze. Cu toate acestea, cel mai bine ar fi sa asiguri florilor o temperatura constanta. Evita sa tii ghivecele cu flori in camerele unde ai copii mici deoarece aici temperaturile vor fi uneori prea ridicate.

Pulverizeaza apa peste ele

Pentru a preveni deshidratarea, foloseste o sticla cu pulverizator si pune in ea apa la temperatura camerei. Pulverizeaza peste florile tale apa pentru a le asigura un mediu cat mai sanatos.

Descopera aici cum sa uzi florile din ghiveci atunci cand pleci in concediu.


Curata ranile plantelor

Daca nu stiai acest lucru, chiar si plantele tale pot avea rani. Curata zonele ranilor provocate de taierea ramurilor cu o perie cu par tare. Apoi, in acel lor, aplica gudron norvegian pentru a proteja zona de paraziti si daunatori.

Curata zilnic plantele

Pentru ca florile tale sa poata capta lumina cat mai bine in aceasta perioada, asigura-te ca folosesti un tifon umed pentru a le curata zilnic de praf.

sursa foto: Pinterest