Sfaturi pentru a maximiza spatiul existent atunci cand cresti capsuni

0
3411

Sfaturi pentru a maximiza spatiul existent atunci cand cresti capsuni

Pentru a va bucura de o cultura bogata de capsuni, dar si pentru a va inspira sa maximizati spatiul mic pentru a creste multe fructe, va sfatuim sa urmati ideile din acest articol.


Capsunii sunt fructe delicioase de primavara cu un gust si cu o aroma deosebita, de neuitat.

De ce trebuie sa tinem cont atunci cand plantam capsunii?

Factorii ecologici de care trebuie sa tinem cont atunci cand decidem sa ingrijim o cultura de capsuni sunt:

1. Temperatura

In perioada de vegetatie, capsunii prefera temperaturi intre 10 si 25 de grade Celsius, iar temperatura minima pentru ca acestia sa creasca este de 5 grade Celsius.


Cu toate acestea, capsunii nu sunt pretentiosi atunci cand vine vorba de caldura, ei rezistand chiar si la peste 35 de grade Celsius. Iarna, capsunii rezista si la temperaturi de pana la -35 grade Celsius, in functie de soi. Iarna, florile trebuie acoperite cu folie microporoasa pentru a ii proteja.

2. Vantul

Daca doriti sa plantati capsuni, plantati capsunii in locuri ferite de vant puternic.

3. Lumina

Nu plantati capsunii la umbra! Aceste fructe prefera locurile care au cat mai mult soare, pe o perioada cat mai mare din zi.


4. Solul

Capsunilor le place solul afanat, bine drenat si care are un continut ridicat de materie organica.

Folositi ingrasaminte bogate in potasiu. Pamantul in care sunt plantati capsunii trebuie sa aiba o aciditate peste medie.

5. Umiditatea

Pentru culturile de capsuni este obligatorie irigarea prin picurare.


Nu uitati sa stropiti capsunii cu solutii de protectie pentru a va asigura ca o sa aveti capsuni sanatosi, gustosi si aromati. Puteti folosi o solutie realizata dintr-o aspirina diluata intr-un litru de apa. Aceasta reteta te ajuta sa ai o recolta bogata si sanatoasa.

Daca aveti putin spatiu in curte, dar doriti sa plantati cat mai multi capsuni, va sfatuim sa alegeti aceste metode de maximizare a spatiului.

sursa foto: Pinterest