Sfaturi pentru folosirea centralei termice

0
6845

Sfaturi pentru folosirea centralei termice

Folosirea incorecta a unei centrale termice poate duce la daune costisitoare. Din momentul in care ati instalat centrala trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi utile pentru a o utiliza.


De ce sa folosim corect centrala termica?

Un astfel de echipament pentru incalzire nu este deloc ieftin. Achizitionarea si instalarea unei centrale termice presupune batai de cap, dar si costuri destul de mari.

De asemenea, costurile pentru repararea unei centrale termice pot fi destul de mari, daca intervin daune.

Daca folositi corect centrala termica, aceasta va da caldura necesara, fara sa intervina perturbari ale consumului de caldura si astfel, veti reusi sa scadeti si costurile facturilor.


Atunci cand reparati o centrala termica, aveti grija sa alegeti astfel de piese centrale termice de calitate, pentru a nu intampina probleme si pentru a folosi cu economie centrala termica.

Nu seta temperatura prea mare!

Atunci cand ne este cald, avem tendinta sa setam temperatura de la centrala termica prea mare. Acest lucru nu este eficient. Seteaza o temperatura de aproximativ 23 de grade pe timp de noapte, 20 de grade pe timp de zi si 17 grade pentru momentele in care nu sunteti acasa.

Aceste temperaturi sunt optime, te ajuta sa scazi costul facturilor si este si un mod sanatos de a folosi centala termica.


Regulile de folosirea a unei centrale termice

O alta regula pentru a folosi cu eficienta o centrala termica este folosirea unui schimbator de caldura.

Aceste piese sunt esentiale si au rol de transfer termic. Cum functioneaza ele? Combustibilul gazos arde, se degaja energie termica si se incalzeste schimbatorul de caldura prin care circula apa. Folositi un astfel de schimbator de caldura centrala termica pentru un randament maxim.

Nu opri centrala atunci cand pleci de acasa!

Daca plecati in vacanta sau lipsiti cateva zile de acasa, nu este bine sa opriti de tot centrala termica. Centrala are o functie de anti-inghet, functie care se va dezactiva atunci cand opriti centrala si frigul poate cauza daune aparatului tau pe timp de iarna.


Pe timp de vara, nu este bine sa opresti centrala termica deoarece aceasta are o functie antiblocare, functie care se va opri odata cu scoaterea din priza a centralei termice.

Functia de antiblocare este folositoare deoarece pompa de circulatie porneste pentru aproximativ 1-3 secunde si astfel se previne ancrasarea (imbacsnirea prin depunerea de corpuri straine) acesteia.

Nu uita de revizia centralei!

Inainte ca sezonul rece sa inceapa, fa o revizie a centralei termice pentru a verifica daca totul functioneaza cum trebuie.

Astfel, vei putea sa detectezi si sa corectezi anumite functionalitati ale centralei termice.