Sfaturi pentru mica ta afacere: Pastrarea corecta a florilor inainte de livrare

0
136

Sfaturi pentru mica ta afacere: Pastrarea corecta a florilor inainte de livrare

Daca ai hotarat sa faci o mica afacere din cresterea si vanzarea florilor, aici iti povestim cum pot sa pastrezi corect aceste flori pentru ca ele sa ajunga la destinatar intr-o stare cat mai buna.


Florile sunt unele dintre cele mai frumoase planete care le putem avea in viata noastra. Piata cu flori este foarte activa, iar o mica afacere iti poate creste substantial veniturile.

De exemplu, in Europa, cetateanul german cheltuieste cel mai mult pe flori. De asemenea, activitatile productive cu ponderea cea mai mare sunt inregistrate in Olanda, Belgia, Italia, Franta.

Cum pastram florile corect

In prima parte a articolului pe care o gasiti aici (Despre recoltarea corecta a florilor, sortarea si pastrarea lor) am discutat despre momentul ideal al zilei pentru recoltarea florilor.


Pana la livrarea florilor, buchetele se pune in galeti sau cazi cu apa sau solutie conservanta. Aceste galeti sau cazi se pastreaza temporar in camere reci, frigorifice, sau beciuri.

Preracirea in camere frigorifice este esentiala pentru prelungirea duratei de mentinere a calitatii. Florile care au ajuns la magazinele din piata se pun in vase cu apa.

Vasele in care se tin apoi florile trebuie sa fie dezinfectate si curate, pentru evitarea infestarii apei si a tulpinilor florale cu microorganisme patogene. Aceste microorganisme blocheaza vasele conducatoare (absorbia apei prin ele). De asemenea, ele determina putrezirea tulpinilor si ofilirea florilor.


Schimbarea zilnica a apei si improspatarea taieturii contribuie la prelungirea duratei de viata a florilor.

Longevitatea florilor taiate, dupa pastrarea lor in depozite, depinde si de temperatura la care s-a facut stocarea si de durata depozitarii. Cu cat depozitarea este mai scurta si temperatura din depozit mai scazuta (in limitele suportate de specie) atat longevitatea ulterioara a florilor taiate este mai mare.

Cum sa mentii florile din vaza proaspete pentru cat mai mult timp

 

sursa foto: Pinterest