Sfaturi pretioase pentru a te bucura de cea mai buna versiune a gradinii tale

0
2934

Sfaturi pretioase pentru a te bucura de cea mai buna versiune a gradinii tale

Anul acesta, bucura-te de cea mai buna versiune a gradinii tale cu ajutorul sfaturilor pe care ti le-am pregatit aici. Vei avea o gradina absolut fantastica, asa cum n-ai avut niciodata.


Tine cont de sfaturile de aici care se potrivesc in orice fel de gospodarie, de la cele mai micute, pana la cele mai mari si mai greu de intretinut.

Sfat util pentru a te bucura de cea mai buna versiune a gradinii tale

Inainte de a te apuca de plantatul propriu-zis, tine cont de acest sfat. Vei avea mai mult succes cu platatul daca alegi plante specifice zonei tale. Nu incerca sa schimbi zona, climatul, solul deoarece nu vei reusi acest lucru. Ce poti face este sa te folosesti de speciile care cresc bine in zona in care locuiesti si sa scoti ce este mai bun din ele.

Daca ai o gradina sau o curte secetoasa, alege plante care rezista la seceta, de exemplu.


Problema daunatorilor

In ceea ce priveste problema parazitilor, incurajeaza natura salbatica, plantand varietati indigene si plante care ofera hrana sau adapost. Pradatorii obisnuiti, cum sunt buburuzele, pot fi alungate cu pesticide daca fac rau culturii tale.

Cum sa ajuti florile si legumele cu plante de companie si insecte benefice pentru ele

Creste plante diferite, incearca sa iesi din zona de confort – Sfaturi pretioase

Anul acesta, te sfatuim sa iesi din zona de confort. Planteaza impreuna cu legumele tale alte plante, mai ales flori puternic mirositoare, cum sunt galbenelele sau condurul doamnei. Frunzele de condurul doamnei dau o aroma puternica salatelor si florile frumoase pot fi folosite ca decoratiuni comestibile.

Este foarte putin probabil ca plantarea mixta sa atraga daunatori deoarece mirosurile variate ii pun in incurcatura.


Cand cultivam plantele si cum pregatim solul in functie de necesitatile lui

sursa foto: Pinterest