Sfaturi si idei creative pentru plantarea bulbilor de floare

0
379

Sfaturi si idei creative pentru plantarea bulbilor de floare

Plantarea bulbilor de floare este o activitate relaxanta, dar si o activitate ce iti va aduce satisfactie si o productie bogata. De aceea, sunt convinsa ca sfaturile de aici te vor ajuta si pe tine si iti vor fi utile atunci cand vine vorba de plantarea bulbilor de floare.


Inspira-te din sfaturile de mai jos pentru a planta flori frumoase, dar si din galeria foto pentru a le aranja superb in curtea casei.

Cand se planteaza bulbii de floare

Plantarea acestor bulbi se face atat primavara, cat si toamna. Bulbii de floare pe care ii plantezi toamna vor inflori primavara, iar bulbii plantati toamna vor inflori primavara. Daca vremea este buna, poti sa ii plantezi chiar si in decembrie.

Cum se aleg bulbii de floare pentru plantare

Atunci cand vine vorba de bulbii de floare pentru plantare, exista cateva trucuri de care sa tinem cont pentru a ii planta.


Plantarea lor se face cand vremea este rece, dar inainte ca solul sa inghete. De aceea, daca vremea din anul respectiv este una favorabila, poti sa plantezi chiar si in decembrie, inainte de primul inghet.

Bulbii se aleg dupa dimensiune, greutate si aspect. Nu va lasati pacaliti sau atrasi de bulbii mai ieftini deoarece acestia s-ar putea sa nu infloreasca.

In ceea ce priveste alegerea bulbilor buni, acestia sunt mari, grei, fara nicio lovitura. Este recomandat sa cumperi bulbii care nu sunt impachetati. In acest fel, vei putea vedea exact ce cumperi pentru a te bucura de bulbi sanatosi si roditori.


Imediat dupa ce ai achizitionat bulbii, este bine sa ii si plantezi. Daca din vreun motiv sau altul esti nevoit sa mai tii bulbii inainte de a ii planta, atunci si grija sa ii depozitezi corespunzator. Acestia se tin intr-un spatiu intunecat, uscat, la temperaturi de pana la 20 de grade Celsius. In acest fel, te vei bucura de calitatea lor.

Manevrarea bulbilor

Dupa ce ai ales bulbii care ti se par cei mai potriviti si sanatosi, acestia trebuie manevrati cu grija. Bulbii nu trebuie tinuti in pungi de plastic, ci in pungi de hartie sau impachetati in ziar.

Bulbii de primavara si de toamna trebuie sa fie pozitionati in spatii cu soare. De asemenea, la plantare, solul trebuie sa fie aerat. Ai grija sa il sapi inainte.


Florile pe care le poti planta toamna

In ceea ce priveste florile ideale pentru a fi plantate pe timp de toamna, acestea sunt: lalelele, ghioceii, narcisele, dar si irisii si lacramioarele. De asemenea, toamna mai poti planta si branduse de primavara, dar si unele soiuri de crini.

April 2016 : Alison Miksch – Photogapher / Buffy Hargett Miller – Prop Stylist

sursa foto: Pinterest