Sfaturi simple si usor de aplicat pentru o gradina de invidiat

0
395

Sfaturi simple si usor de aplicat pentru o gradina de invidiat

Ti-am pregatit o serie de sfaturi aplicabile in gradina ta. Sunt ideale in cazul in care vrei sa iti amenajezi o mica gradina si nu stii ce anume sa cresti sau de unde sa incepi. De asemenea, sfaturile de aici sunt ideale pentru o gradina de invidiat.


Inspira-te de aici pentru a iti amenaja gradina si pentru a te bucura de un spatiu in care sa te recreezi si sa te simti bine.

Aspectul gradinii tale

Una dintre cheile obtinerii unor plante infloritoare este sa le asiguri multa lumina. Asadat, asezarea casei tale va determina si ce flori, fructe sau legume poti sa plantezi aici. O asezare spre sud este ideala. In acest fel, multe plante vor face eforturi destul de mari sa creasca in lipsa unei expuneri zilnice la soare.

Cantitatea de soare variaza de-a lungul anotimpurilor. Soarele este mai sus pe cer cara fata de iarna. Arborii cu frunze cazatoare vor tine umbra in timpul lunilor fierbinti, dar vor lasa sa treaca lumina in timpul lunilor reci de toamna si iarna.


Inmultirea prin insamantare a plantelor din ghiveci – Sfaturi utile

Conditiile climaterice

Conditiile climaterice din tara noastra sunt foarte variate, cu cel putin doua saptamani diferenta intre sezonul de crestere al plantelor din zonele montane si din zonele mai calde, de ses. Zonele de pe malul marii ofera si ele un mediu diferit, adesea ferit de ingheturi puternice, dar care sufera de pe urma vanturilor sarate.

Regiunile din sudul Romaniei au, vara, circa 40 de zile pe an de clima tropicala, in timp ce zonele montane si centrale ale tarii au constant o clima temperata.

In general, perioadele de plantare sunt primavara si toamna. Factorul determinant pentru insamantare este perioada de la ultimul sau pana la primul inghet.


Cum pregatim si plantam florile comandate de pe internet

Microclimatul intr-o gradina de invidiat

In fiecare zona exista un microclimat natural care creeaza conditii tipice ce influenteaza cresterea si durata de viata a plantelor. Poti crea si deliberat conditii de microclimat. In acest fel, vei asigura plantelor conditii mai bune, folosind paravane de protectie in calea vantului sau ziduri de caramida care sa retina caldura.

Asadar, daca locuiesti intr-o zona mai rece si iti doresti foarte mult sa cultivi o planta sensibila la frig, precum maslinul, poti incerca sa ii crezi un mediu protector.

Daca nu esti sigur de ceea ce vrei sa plantezi, mai exista o optiune pe care o poti incerca. Discuta cu vecinii si vezi ce plante cresc acestia si ce plante au incercat sa creasca si nu le-a mers bine. De asemenea, poti cere si sfatul unui horticultor de la o florarie din localitatea ta.


5 Pasi simpli si idei practice de plantare in ghivece 

sursa foto: Pinterest