O trambulină este o modalitate extraordinară de a vă juca și distra în aer liber, mai ales în sezonul cald. Sărind pe ea, vă puteți relaxa, vă puteți întări mușchii din corp și, nu în ultimul rând, veți fi într-o dispoziție mai bună în viața de zi cu zi. De aceea, dacă aveți de gând să achiziționați una, iată câteva sfaturi utile înainte de a cumpăra o trambulină. La ce să fiți atenți pentru o alegere cât mai bună!
Sfaturi utile înainte de a cumpăra o trambulină
Achiziționarea unei trambuline implică mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare pentru a te asigura că alegi cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale, dar și pentru siguranța familiei tale. Există mai multe lucruri de care trebuie să fii conștient atunci când alegeți o trambulină. Mai jos am pregătit un ghid complet care să vă ajute să investiți eficient într-o trambulină, concentrându-ne pe amplasare și pe calitatea generală a produsului finit.
Calculează prima dată spațiul disponibil din curte
Măsoară cu atenție zona unde intenționezi să așezi trambulina. Asigură-te că ai suficient spațiu liber în jurul trambulinei, de obicei, cel puțin 2 metri de jur împrejur, pentru a permite mișcarea liberă și pentru a reduce riscul de accidentare. De asemenea, important este și locul unde o amplasezi.
Ideal ar fi să așezi trambulina pe iarbă sau plăci de cauciuc special concepute pentru terenuri de joacă. Aceste suprafețe pot absorbi șocurile și pot reduce riscul de rănire în cazul unei căzături.
Evită să pui trambulina pe beton, gresie, sau punți de lemn. Dacă nu aveți această opțiune, puteți instala un covor gros de cauciuc sau a altor materiale care pot amortiza căzăturile.
Mare atenție la dimensiunea trambulinei
Alege o trambulină care să se potrivească bine în spațiul disponibil. Dimensiunile trambulinelor variază de la modele mici, pentru copii, până la trambuline mari, de 12-16 picioare sau mai mari. Trambulinele mai mari sunt, de obicei, mai sigure pentru utilizarea simultană de către mai multe persoane.
Siguranța pe primul loc
Siguranța trebuie să fie întotdeauna pe primul loc atunci când alegi o trambulină. Instalează o plasă de siguranță în jurul trambulinei pentru a preveni căderile.
Verifică periodic starea trambulinei, inclusiv cadrul, arcurile și suprafața de sărit, pentru a te asigura că nu există părți deteriorate sau uzate care ar putea provoca accidente.
În plus, trambulina trebuie să aibă un sistem de ancorare adecvat pentru a preveni răsturnarea în cazul unor rafale puternice de vânt.
Întreține regulat trambulina
Fii atent la starea trambulinei pentru a te asigura că este în stare optimă. Inspectează în mod regulat cadrul, arcurile și căptușeala pentru semne de uzură. Curăță periodic suprafața trambulinei și plasa de siguranță pentru a îndepărta murdăria și resturile. Dacă acordați atenție trambulinei și o îngrijiți corespunzător, aceasta poate fi folosită chiar și ani.
Sursa foto: freepik