Sfaturi utile pentru a zugravi singur apartamentul

0
2441
Sfaturi utile pentru a zugravi singur apartamentul

Sfaturi utile pentru a zugravi singur apartamentul

Unele lucrari de renovare pot fi realizate chiar si de tine, fara sa fii nevoit sa apelezi la o echipa de meseriasi. Exista cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca toate lucrurile merg bine.


Daca te-ai hotarat sa schimbi de unul singur culoarea peretilor si sa faci cateva modificari in casa, iti venim in ajutor cu o serie de sfaturi utile.

Achizitionarea vopselei lavabile

Nu ezita sa iei legatura cu un specialist pentru a te asigura ca achizitionezi cea mai calitativa vopsea lavabila. In functie de spatiul in care te decizi sa zugravesti, se alege vopseaua: pentru exterior sau pentru interior. De asemenea, si cantitatea de lavabila achizitionata este importanta deoarece poti avea nevoie de vopsea in plus pentru ajustari dupa finisare sau ajustari viitoare.

Pentru a calcula de cata lavabila ai nevoie, inmulteste suprafata astfel: inaltimea ori latimea fiecarui perete, iar din rezultat scade suprafata usilor si ferestrelor. Astfel, vei obtine suprafata totala pe care trebuie sa o zugravesti, in metri patrati. Apoi, vei gasi pe cutiile vopselelor lavabile care este suprafata pe care o poti vopsi folosind cantitatea respectiva. Preventiv, cumpara o mica galeata in plus.


Sfaturi utile pentru a zugravi singur apartamentul

Pregatirea suprafetei

Inainte de a vopsi, trebuie sa pregatesti suprafata respectiva. Acest lucru este foarte important si va influenta rezultatul final.

Alege sa degresezi si sa cureti pentru ca lavabila trebuie aplicata doar pe suprafete perfect curatate de toate vopselurile anterioare, de praf, dar si de alte impuritati.

Nu uita de nivelare! Se poate intampla ca peretii sa nu fie nivelati sau sa existe crapaturi si desprinderi. Specialistii recomanda nivelarea acestor crapaturi si desprinderi pentru a aplica amorsa.


De asemenea, alege sa respecti timpul precizat de uscare inainte de a aplica vopseaua lavabila. Poti opta pentru a inchiria un astfel de dezumidificator sau poti alege sa il cumperi de AICI, in cazul in care ai nevoie de un dezumidificator pentru o perioada mare de timp.

Un dezumidificator te ajuta atunci cand vrei ca sapa sa se usuce rapid, dar si sa montezi parchetul in conditii optime de umiditate, atunci cand ati fost inundat.

Alege instrumentele necesare

Pentru a aplica vopseaua lavabila, ai nevoie de pensule din par natural, de trafalet cu tija prelungitoare pentru tavan, de pulverizator pentru a aplica pe suprafete mari vopseaua, de gletiera, dar si de banda de hartie pentru a acoperi tocurile geamurilor si usilor, inainte de a zugravi.


sursa foto: Pixabay