Sfaturi utile si eficiente pentru organizarea alimentelor din frigider

0
367

Sfaturi utile si eficiente pentru organizarea alimentelor din frigider

Organizarea alimentelor in frigider nu este deloc usoara. Acest electrocasnic este folosit zilnic, de cateva zeci de ori, in functie de numarul membrilor familiei. De aceea, este important ca aici sa depozitezi corect alimentele astfel incat sa le pastrezi proaspete cat mai mult timp. Mai mult decat atat, pastrarea corecta a alimentelor te va ajuta si sa prelungesti viata frigiderului tau.


Descopera cum sa eficientizezi spatiul, dar si care este organizarea alimentelor corecta pentru a le mentine proaspete cat mai mult timp. Am pregatit cateva sfaturi pentru tine, dar si o galerie foto inspiratioana care sa te ajute sa depozitezi cat mai eficient alimentele in frigider.

Temperatura optima din frigider

Temperatura optima din frigiderul tau trebuie sa fie cuprinsa intre 0 si 5 grade Celsius. In acest mod, alimentele se vor mentine proaspete mai mult timp. Cu cat frigiderul este mai plin, cu atat poti sa scazi temperatura. Cu cat alimentele sunt mai putine in frigider, cu atat temperatura poate fi ceva mai ridicata, de 4-5 grade Celsius.

Incearca sa tii cat mai putin timp usa frigiderului deschisa pentru a mentine aici temperatura optima.


Depozitarea corecta a alimentelor

In ceea ce priveste depozitarea alimentelor, laptele sau smantana nu se depoziteaza pe usa frigiderului deoarece aici temperatura este mai crescuta si alimentele se pot strica.

De asemenea, asteapta ca mancarea sa se raceasca foarte bine inainte de a o baga la frigider. In acest fel, vei pastra si alimentele proaspete, dar ii prelungesti si viata frigiderului tau.

Pe rafturile de sus temperatura este ceva mai scazuta, asa ca poti pune acolo alimentele care se pot strica mai rapid. Pe rafturile din mijloc poti pune ouale, smantana, branza, dar si alte alimente care nu se strica atat de repede. Pe rafturile de jos depoziteaza legume, dar si unele fructe si laptele.


sursa foto: Pinterest