Solutii accesibile pentru amenajarea gradinii

0
690

Solutii accesibile pentru amenajarea gradinii

Gradinile moderne nu mai sunt, de multa vreme, folosite doar pentru a infrumuseta arealul unei locuinte, deoarece, in prezent, se merge pe ideea de relaxare si de confort, chiar si in mediul exterior. Astfel, in ultimii ani, s-au diversificat ideile de amenajare a gradinii, prinzand, astfel, contur amenajarea gradinilor cu mobilier special creat pentru spatiul exterior. Iata, asadar, cateva idei de amenajare a gradinilor care schimba total modul in care arata acestea.


Amenajarea cu pavele 

Pavelele sunt o modalitate foarte eficienta de a acoperi suprafata traficabila a gradinii, dar si zonele in care vrei sa te relaxezi. Daca ai in plan ideea de a monta mobilier de gradina, cauta modele noi de pavele care iti ofera o suprafata dreapta, pe care sa poti amplasa totul in mod corect.

Pavelele nu necesita lucrari ample de montaj si nici echipe specializate, nefiind o tehnologie complicata de executie. Va trebui sa ai, insa, in vedere faptul ca trebuie sa masori, in mod corect, suprafata, sa imprejmuiesti si sa te gandesti la separarea prin borduri. Nu uita sa ai in vedere modelul pe care vrei sa il realizezi din pavele. Acestea trebuie sa fie foarte bine vibrate ca sa se aseze in pozitie si sa-si pastreze forma si locul, de-a lungul timpului. 

Amenajarea gradinii cu travertin

Amenajarile cu travertin aduc gradinii tale un usor aer exotic, travertinul fiind o piatra naturala care conduce cu gandul la mare si la caldura. Culoarea blanda a travertinului schimba total aspectul unei gradini, iar, daca vrei sa amenajezi ca la carte, atunci poate ca ar trebui sa optezi pentru un mobilier de gradina delicat, cu mese si scaune sau eventual cu sezlonguri si baldachine, mai ales, daca vorbim si despre o piscina, in acest ansamblu special. 


Travertinul este foarte potrivit pentru a placa suprafetele din jurul piscinelor, deoarece aceasta roca poate absorbi apa rapid, fara a lasa suprafata alunecoasa.  Plus ca aspectul final va fi cu adevarat unul de lux, mai ales, daca apelezi si la decoratiuni care sa includa vegetatie naturala. 

Travertinul se poate curata cu usurinta si este un material natural foarte rezistent la factori climatici, asa ca folosirea sa in exterior nu poate fi decat un mare beneficiu pentru gradina ta. Poti folosi pavaj sau chiar placi din travertin, insa, ai grija la felul in care aceasta piatra naturala este montata, pentru a-i asigura aspectul si durabilitatea ulterioara. 

Amenajarea gradinii cu gazon

Daca esti iubitor de natura si verde si vrei ca gradina ta sa exceleze din acest punct de vedere, atunci, pe langa pomii si arbustii cultivati, te poti ocupa si de plantarea unui gazon de care sa te bucuri ori de cate ori iti petreci timpul in  gradina. Gazonul poate fi plantat prin seminte sau poate fi inradacinat cu ajutorul rasadurilor preplantate, pe care va trebui doar sa le asezi pe suprafetele de teren gata stabilite, astfel incat acesta sa isi poata infige radacinile acolo. 


Indiferent de tipul amenajarii pe care o doresti, este clar ca gradinile nu mai sunt cum au fost  odinioara. Se vede, in mod clar, ca accentul este pus pe amenajarea spatiilor exterioare, la fel de mult pe cat se pune accent si la interior, deoarece acestea fac, de fapt, parte din locuintele noastre, ca ansamblu.

 

Tot ce va trebui tu sa faci este sa alegi acele amenajari si finisaje care sa te ajute sa te simti confortabil si care se potrivesc cel mai bine peisagisticii gradinii tale. Nu conteaza daca este vorba despre travertin, pavaje, ardezie, granit sau marmura sau un simplu petec de gazon. 

sursa foto: Unsplash