Specii de plante cataratoare care transforma gradinile – Wisteria

0
6194

Specii de plante cataratoare care transforma gradinile – Wisteria

Wisteria sau Glicina, este una dintre cele mai frumoase specii de plante cataratoare. Iar daca ar fi sa o caracterizam intr-un singur cuvant, am putea spune despre ea ca este o planta plina de vigoare. Nu la fel de delicata precum trandafirul catarator de exemplu, Wisteria ne uimeste prin robustete, forma si culoare. Iar daca v-ati intrebat ce fel de decoruri putem realiza cu ajutorul ei, va invitam sa urmariti ideile de astazi.


Cum amenajam gradina cu specii de plante cataratoare?

Inainte de a afla cum amenajam gradina cu o astfel de planta, sa aflam ce este Wisteria. In primul rand ar trebui sa stiti ca aceasta planta nu este una pretentioasa din punct de vedere al ingrijirii. Este asemanata cu salcamul, un copac decorativ pe care il intalnim la orice pas.

specii de plante

Ca orice planta decorativa, Wisteria sau Glicina, ajunge la maturitate in cativa ani. Insa asteptarea noastra va fi rasplatita pe masura. Credem ca ati ghicit si de ce. Pentru ca atunci cand infloreste, Wisteria este de-a dreptul superba. Superba datorita nuantelor. Nuante care incep de la un alb pur, plimbandu-ne apoi privirea la un roz pal si delicat, ametindu-ne in cele din urma de un mov patrunzator si dulce. Iar asta ne face sa credem ca Wisteria nu are decat un singur scop. Acela de a ne lasa muti de uimire atunci cand infloreste.

specii de plante specii de plante

De ce este Wisteria o planta ideala pentru pergole si terase?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa stiti ca Wisteria este o planta care are capacitatea de a se infasura cu usurinta. Creste pana la 10 metri inaltime. Dar exista specii care nu depasesc 4 metri. Se cosmetizeaza de doua ori pe an. In luna iulie si in februarie. Este o planta robusta, de aceea are nevoie de un suport solid. Iar daca nu infloreste, inseamna ca nu beneficiaza de suficienta lumina de la soare.


specii de plante specii de plante

Curiozitati despre Wisteria:

Cele mai frumoase gradini amenajate cu Wisteria se gasesc in Japonia.

Specia Floribunda se infasoara in sensul acelor de ceasornic si infloreste mai temperat, ceea ce inseamna un spectacol mai indelungat de culoare si frumusete.

Specia Sinensis se dezvolta in sens invers si infloreste aproape instantaneu.


Daca nu beneficiaza de o crestere controlata, planta isi va consuma toata energia pentru a reveni la sensul ei de dezvoltare.

Si nu in cele din urma, Wisteria este cea mai buna alegere pentru gradinile si terasele spatioase.

 

specii de plante specii de plante specii de plante specii de plante

sursa foto: Pinterest