Stiluri superbe de gradini ce includ si apa, un element natural fantastic

Stiluri superbe de gradini ce includ si apa, un element natural fantastic

O gradina cu apa poate sa para un element foarte natural, mai ales daca este construita istet.


De exemplu, gradina ta poate avea un helesteu natural sau un izvor montan, nu numai daca locuiesti in aceasta zona. Pentru a crea un stil natural, care sa fie desprins din natura, lacul si plantarea trebuie sa fie luate in considerare cu tot atata grija ca si construira propria-zisa.

Materialele utilizate pentru aceste gradini ce includ si apa

Se folosesc multe materiale diferite, cum este ceramica smaltuita, caramida cu goluri si sculptura, stilul fiind mai mult in rezonanta cu casa si spatiul de locuit, decat cu gradina. Se pot instala pompe mici, discrete si nu prea scumpe. Asta inseamna ca si cel mai mic colt, curte interioara, sau chiar balcon pot avea o instalatie decorativa de apa. Pompa poate fi temporara, asamblata vara, dezasamblata iarna.

Sugestii pentru plantare – Sfaturi utile de care sa tii cont

Plantarea in sau langa noua instalatie de apa va „inmuia” marginile dure si va ajuta sa mascati articolele folosite, pompele sau tevile. Pentru a obtine o natura salbatica, aranjati un covor din frunzis in jurul marginilor iazului.


Vegetatia luxurianta se potriveste de obicei pe malul iazurilor, asa ca ganditi-va la plante cu multe frunze. Intr-un iaz artificial, in orice caz, s-ar putea ca solul din apropiere sa nu fie suficient de umed pentru frunzis, vara, asa ca fiti pregatit sa gasiti alternative si plante rezistente la seceta, cum sunt plantele ornamentale si cele vesnic verzi.

Unde nu exista sol in apropierea instalatiei de apa, folositi plante in ghivece, pentru a indulci peisajul. Plantele conventionale din ghivece arata bine in afara iazului, dar pentru plantele de pe margine, care vor fi scufundate in apa, folositi cosuri acvatice.

Cascadele, decoratiuni absolut superbe

Aceste instalatii de apa pot fi impresionante daca sunt bine construite. In aranjamentele de acest fel, apa curge peste stratul uniform de piatra de pe margine si formeaza o panza continua. Piatra de unde se scurge apa depaseste nivelul zidului, astfel ca apa sa nu curga direct pe zid in jos. Apa este colectata intr-o portiune cu bolovani, iar apoi se
reintoarce in sistem.


Un iaz clipocitor, absolut superb pentru curtea ta

Un iaz clipocitor este folosit pentru a marca coltul unei margini. lazurile de acest gen sunt ideale pentru cei care doresc sa aiba apa curgatoare fara helesteu. Un rezervor si o pompa sunt montate sub instalatia de apa si o teava de scurgere se instaleaza intr-o gaura in partea de sus. Apa se aduna si formeaza o cascada.

Unknown

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI