Stropirea pomilor si udarea tulpinilor, lucrari extrem de importante in livada

0
537

Stropirea pomilor si udarea tulpinilor, lucrari extrem de importante in livada

Toamna este un anotimp solicitant pentru persoanele ce au gradini, iar in livada cu pomi fructiferi exista o multime de lucrari importante. Cu toate acestea, roadele bogate ne vor bucura si ne vor oferi satisfactia muncii depuse.


Astazi vorbim despre stropirea pomilor, dar si despre udarea tulpinilor, doua lucrari care sunt extrem de importante in livada ta.

Stropirea pomilor fructiferi din livada

Stropirea pomilor nu trebuie facuta neaparat toamna, insa o stropire pentru a preveni unele boli poate fi extrem de utila. Foloseste toamna fungicide pe baza de cupru. Aplica acest tratament dupa ce au cazut frunzele la majoritatea speciilor. Este indicat sa faci acest lucru de la sfarsitul lunii octombrie sau chiar in luna noiembrie.

Acest tratament pentru stropire nu se face daca temperaturile nu sunt mai ridicate de 5 grade Celsius. In acest fel, nu va exista riscul ca lichidul sa inghete peste noapte.


Lucrari de toamna importante si esentiale in livada ta

Protejarea tulpinilor

In ceea ce priveste gospodaria noastra, trebuie sa avem grija si de tulpinile pomilor. De aceea, acestea trebuie protejate de rozatoare. Aceste mici vietuitoare sunt destul de periculoase pentru pomii nostri din livada.

Este important sa protejam scoarta copacilor pentru a proteja acesti pomi de rozatoare. Cum putem face acest lucru? Se invelesc trunchii copacilor cu materiale protectoare pentru a pastra iepurii la distanta. De asemenea, aceasta actiune te va ajuta sa protejezi copacii si de gerul care urmeaza sa vina.

Poti folosi, pentru a inveli pomii, materiale precum cartoane, dar si plase speciale. De asemenea, se pot folosi si resturile vegetale pe care le aduni din curte, insa ai grija ca acestea sa nu fie infectate pentru ca pot fi purtatoare de boli.


Top 4 lucrari importante din gradina si livada in luna octombrie

 

sursa foto: Pinterest