Tigrul platanului – Cum ne aparam de intepaturile acestei insecte

0
1053

Tigrul platanului – Cum ne aparam de intepaturile acestei insecte

Cum ne aparam de intepaturile acestei insecte – tigrul platanului -, dar si cum vindecam rapid intepatura pentru a evita neplacerile aflam chiar din randurile de mai jos.


Tigrul platanului este o insecta pe care o tot observam de cativa ani incoace. Originea ei este din America de Nord, fiind o insecta care are doar 4 milimetri. Cu toate acestea, intepatura ei este destul de neplacuta.

Denumirea de Tigrul platanului (Corythucha ciliata) a primit-o datorita faptului ca aceasta insecta ataca frunzele platanului, iar uneori si frasinul.

Cum ne ferim de aceasta insecta

Locuitorii capitalei se confrunta de putin timp cu aceasta insecta, insa in intreaga tara insecta a aparut de cativa ani buni. Este intalnita in spatiile unde sunt multi arbori platani. Cu toate acestea, a inceput sa apara si in alte spatii precum parcuri sau gradini.


Atunci cand iesi in natura, alege sa porti haine lejere care iti acopera intreaga piele pentru a te feri de aceasta insecta. De asemenea, poti deparazita curtea daca nu locuiesti la bloc.

Foloseste pentru tine si cei mici spray-uri anti insecte. Mai mult decat atat, pentru a te asigura ca nu aduci si in casa astfel de insecte, scutura foarte bine hainele. Dupa orice plimbare facuta, scutura hainele tale si ale copiilor pe balcon. In acest fel, vei scapa de orice insecta nedorita.

Cum vindecam rapid intepatura

Intepatura nu este periculoasa, insa pentru a evita mancarimea spala rapid locul cu apa si sapun. Un alt lucru pe care il poti face este sa pui local un cub de gheata.


Mai mult decat atat, poti alege si spray-uri anti insecte realizate special pentru a calma mancarimea si eruptia de la nivelul pielii.

Intepaturile acestei insecte nu sunt periculoase, insa mancarimile provocate de ea sunt neplacute. De asemenea, eruptia de pe piele este rosiatica si poate sa provoace o mica leziune daca alegi sa te scarpini prea tare.

sursa foto: Pinterest