Tipuri si varietati de salata – Ce salate sa cresti in gradina

0
1132

Tipuri si varietati de salata – Ce salate sa cresti in gradina

Afla ce varietati de salata poti cultiva si tu in curte sau gradina!


Salata este o leguma perfecta pentru gradina ta. Cea mai buna parte este ca salata este prima leguma gustoase ce apare primavara, insa aceasta are o productie continua pe tot parcursul anului.

De aceea, daca vrei sa plantezi si tu salata la tine in curte, trebuie sa stii ca exista mai multe varietati de salata de care te poti bucura.

1. Salata clasica

Salata clasica are si ea varietati ce permit productia pe tot parcursul anului. Aceasta salata este ideala pentru prepararea unor sendvisuri gustoase, unor preparate cu legume si salata, dar si pentru pregatirea unor burgeri apetisanti.


Salata clasica are frunze verze, netede, untoase, in diferite nuante de verde.

2. Salata tip Cos sau Romaine

Salata tip Cos sau Romaine nu este cultivata in tara noastra, insa frunzele ei sunt mai crocante si iubite de catre iubitorii de gastronomie. Salata este ideala pentru a prepara cu ea salata Cesar.

3. Salata tip Lollo

Salata tip Lollo este o salata de o culoare deschisa, un verde crud placut. Aceasta salata poate fi si Lollo Rosa, adica salata de un rosu mai inchis.


Gustul acestei salate nu este pe placul tuturor deoarece este un gust usor amarui. Salata tip Lollo poate fi folosita in scop decorativ.

Salata tip Lollo are seminte ce se gasesc si pe piata din Romania, precum: salata Lollo Rosa si salata Lollo Bionda.

4. Salata tip Frunze de stejar – Oakleaf

Salata tip Oakleaf are frunzele asemanatoare cu frunzele de stejar. Aceasta salata se gaseste in Romania pentru a fi cultivata in doua varietati: rosie si verde. Salata tip frunze de stejar verde poate fi cultivata in sezonul cald, iar cea rosie poate fi cultivata atat iarna, cat si primavara.


Aceasta salata are un rol decorativ deosebit, se gaseste in supermarket-uri si gustul are o intensitate medie, fiind asemanator cu gustul nucilor.

Este ideala pentru iubitorii de salata sau de mancare cu un gust deosebit.

Oakleaf salata

5. Salata Babyleaf – Varietati de salata

Salata Babyleaf se gaseste si ea in supermarket, de cumparat, in pungile de tip mix de salata.

sursa foto: Pinterest