Top 12 cele mai frumoase insule din Croatia

0
3195

Top 12 cele mai frumoase insule din Croatia

Croatia, sau tara celor 1000 de insule, este una dintre destinatiile turistice la mare cautare. Si nu e de mirare, avand in vedere frumusetea locurilor.


Majoritatea acestor insule nu este locuita, un motiv care le sporeste frumusetea, prin nota de salbaticie pe care o mai pastreaza.

Am selectat cele mai frumoase insule, intr-un top 12, pentru aceia care isi doresc sa aleaga Croatia ca si destinatie de vacanta vara aceasta.

1. Insula Brac


Brac, una dintre cele mai mari insule de la Marea Adriatica, se afla intre Split si insula Hvar. Brac este cunoscuta la nivel mondial prin piatra alba de Brac din care sunt facute unele dintre cele mai cunoscute cladiri din lume, cum ar fi Casa Alba, Reichstag din Berlin sau Parlamentul din Viena.

Insula Brac Croatia

2. Insula Ciovo

Daca sunteti pasionati de vegetatie mediteraneana bogata si peisaje care abunda in insule mici cu plaje frumoase, atunci cu siguranta insula Ciovo este locul ideal.


Insula Ciovo Croatia

3. Insula Cres

Insula Cres este situata in Golful Kvarner, fiind separata de insula Losinj (Losini) printr-un canal artificial construit de romani. Partea de sud a insulei Cres este acoperita de pietre, in timp ce cealalta jumatate este plina de paduri de stejar. Insula Cres va va uimi cu siguranta prin autenticitatea si linistea sa, deoarece este rar vizitata de turisti.

Insula Cres Croatia

4. Insula Dugi Otok


Insula Dugi Otok este o insula lunga si ingusta, care constituie intrarea in Parcul national Kornati. Pe insula se afla trei lacuri, iar cel mai interesant este cel cu apa apa sarata din Parcul de rezervatie naturala Telascica. Apa acestui lac este atat de sarata, fiind aproape imposibil sa te scufunzi. Insula si rezervatia sunt pline de magarusi si plante exotice.

Insula Dugi Otok Croatia

5. Insula Hvar

Insula Hvar este una dintre cele mai insorite insule de la Mediteraneana, in ultimii ani devenind o destinatie insulara mondiala de top.

Insula Hvar Croatia

6. Insula Korcula

Korcula sau Korcula Neagra, asa cum o numeau initial primii locuitori datorita padurilor dese, este insula soarelui, a marii, a pietrei si a vinului. Locuitorii de pe Korcula se ocupau in mod traditional cu constructia de vapoare, sculptatul in piatra, indeletniciri care exista si astazi. Korcula are unele dintre cele mai bune vinuri, cum ar fi Posipa sau Grka.

Insula Korcula Croatia

7. Insula Krk

Insula Krk este cea mai mare insula din Croatia si este situata in golful Kvarner.

Insula Krk Croatia

8. Insula Losinj

Insula Losinj este o parte integranta a grupului de insule Cres-Losnj si formeaza sirul de vest al insulelor Kvarner in golful Kvarner. Insula Losinj este a unsprezecea ca marime in Marea Adriatica.

Insula Losinj Croatia

9. Insula Murter

Insula Murter este cea mai mare si cea mai apropiata de tarm din zona Sibenik, separata de tarm prin canalul Murter, peste care in localitatea Tisno a fost construit un pod mobil cu lungimea de 12 metri. Murter este cunoscuta pentru uleiul de masline care se fabrica aici.

Insula Murter Croatia

10. Insula Pag

Insula Pag este una dintre cele mai mari insule croate, cu o vegetatie foarte saraca. Este cunoscuta inainte de toate prin productia de branza, precum si prin nu mai putin cunoscutele danteluri de Pag.
Insula Pag Croatia

11. Insula Pasman

Insula Pasman este localizata in arhipelagul Zadar, inconjurata de o multime de insule micute, fiind una din cele mai mari insule croate. Se remarca prin patrimoniul cultural, precum si prin natura unica printre insulele din Marea Adriatica.

Insula Pasman Croatia

12. Insula Rab

Insula Rab este asezata in golful Kvarner, intre insula Krk in nord-vest si insula Pag in sud-est. In insula Rab sunt cateva mici localitati, asezate in mare parte in partea sa sudica. Acest lucru se datoreaza faptului ca partea nordica a insulei este strabatuta de vantul bura, in timp ce partea indreptata spre sud este strabatuta de o clima mult mai placuta, in aceasta parte intinzandu-se, poate, cea mai frumoasa padure de stejari de la Mediteraneana.

Insula Rab Croatia