Top 5 cele mai importante trucuri pentru flori bogate

0
721

Top 5 cele mai importante trucuri pentru flori bogate

Daca vrei sa ai flori bogate, roditoare, am facut un top 5 al celor mai importante trucuri, dar te invitam sa te bucuri si de superba galerie foto.


Indiferent daca esti o persoana cu experienta atunci cand vine vorba de flori sau esti inca incepator, sfaturile de mai jos se pot aplica in orice curte.

Fiecare floare si fiecare soi de planta are nevoile si preferintele ei, insa aceste trucuri se aplica pentru orice planta.

Alege ingrasamant natural

Ingrasamantul este unul dintre cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de flori bogate. Continutul substantelor organice gasite in sol joaca un rol important in cresterea florilor, dar si in cresterea fructelor si legumelor.


Solul are nevoie de cantitati de azot, fosfor, calciu, magneziu, fier, zinc, cupru, dar si potasiu. Plantele, in functie de necesitatile fiecareia, au nevoie de aceste substante care nu se gasesc in orice sol. De aceea, un ajutor din partea ta este absolut necesar.

Ingrasamantul natural este format, de obicei, din gunoi de grajd, dar si resturi vegetale. De la crengi, frunze, dar si radacini, toate acestea pot fi materii transformate in compost sau incorporate prin arare in sol.

Foloseste apa de ploaie

Pentru a uda florile poti folosi cu succes apa de ploaie. Aceasta este plina de substante nutritive si, in plus, vei economisi apa din fantana sau din alte surse. Este excelenta pentru a uda florile, fructele, dar si legumele.


Descopera aici mai multe despre apa de ploaie, colectarea ei, dar si beneficiile numeroase pe care le are: Colectarea apei de ploaie, o metoda excelenta de economisire.

Nu arunca apa folosita la mancare

Apa care ti-a ramas dupa ce ai fiert legume poate fi folosita cu succes la udatul florilor. Este benefica si pentru fructe si legume si, in plus, este o modalitate excelenta de a ii oferi solului nutrienti extrem de buni.

Revigorarea plantelor – Cum sa ai flori bogate

Chiar si plantele din curtea ta au nevoie uneori de o revigorare. De aceea, poti folosi excelent urmatorul truc: dizolva o lingura de zahar intr-un litru de apa si foloseste aceasta apa pentru a uda florile cu ea.


Te vei bucura de flori frumoase, fresh, revigorate.

Zaharul este excelent si pentru a fi folosit atunci cand vine vorba de florile din vaza ta. Adauga o lingurita de zahar in apa din vaza si vei vedea ca florile se vor mentine proaspete pe o perioada mai mare de timp.

Zatul de cafea, incredibil de bun pentru florile tale

Zatul de cafea nu doar ca poate fi refolosit dupa ce ai preparat aceasta bautura, dar are si o multime de beneficii. Poate fi folosit drept ingredient in compost, fertilizator, dar este si o modalitate excelenta de a indeparta organic daunatorii.

Pune-l in sol sau presara-l pe sol, in functie de cum ai nevoie de el. In cantitati mai mari, zaharul poate fi folosit in compost chiar si impreuna cu filtrele de cafea. Acestea se descompun si vorbim aici despre o importanta sursa de azot pentru florile tale.

zat de cafea

sursa foto: Pinterest