Tot ce trebuie sa stii despre capsuni si 8 modalitati pentru a ii planta

0
8015

Tot ce trebuie sa stii despre capsuni si 8 modalitati pentru a ii planta

Capsunii sunt deliciosi, sanatosi, dar uneori pretul lor este cam mare. O alternativa practica este plantarea acestora in gradina. Hai sa afli cum!


Cand se face plantarea?

Plantarea capsunilor se face toamna sau primavara-vara.

Cum plantam capsunii?

Incepeti prin a face o groapa in pamant cu sapa de aproximativ 15 cm. Apoi, puneti in groapa stolonii de capsuni pe care trebuie sa ii achizitionati dinainte. Urmatorul pas este sa strangeti pamantul pe langa radacini, astfel incat acesta sa se aseze frumos si sa faca masa cu solul.

Trucuri pentru reusita plantarii capsunilor:

1. Pozitia radacinilor trebuie sa fie perfect verticala si dreapta in gropi.


2. Mugurele central trebuie sa fie deasupra solului.

3. Solul trebuie tasat foarte bine in jurul plantelor, folosind mana sau folosind piciorul, prin calcare.

4. Distanta de plantare intre randuri trebuie sa fie de 70 de cm.


Plantarea capsunilor trebuie facuta neaparat dupa ce suntem siguri ca inghetul a trecut si nu se va mai intoarce. Astfel, ne vom asigura ca plantele noastre nu vor muri.

Cum ingrijim capsunii?

Pe timp de vara, capsunii trebuie sa aiba apa de care au nevoie pentru a creste frumos si sanatos, mai ales in perioadele de seceta.

Dupa ce ai plantat capsunii, pune in jurul acestora un strat protector format din: frunze uscate tocate marunt, paie, resturi de iarba. Acest lucru va tine buruienile departe de capsuni.


Conform divahair.ro, se recomanda ca in primul an de la plantare sa se rupa toti bobocii de flori. Aceasta procedura o sa va lase fara fructe in primul an, insa urmatorii ani roadele vor fi mai bogate si mai sanatoase!

Aceste sfaturi sunt pentru persoanele care vor sa planteze capsuni pentru prima oara, pentru consumul propriu, fara sa faca din acest lucru o afacere. Capsunii plantati pe teren mare au nevoie de ingrijire speciala.

sursa foto: familyfoodgarden.com