Traditii de Craciun – Ce trebuie sa facem ca sa ne mearga bine tot anul
Sarbatoarea Craciunul este incarcata de obiceiuri si traditii romanesti. Iata ce trebuie sa facem ca sa ne mearga bine tot anul care vine.
Pe langa prepararea mancarurilor pentru aceasta sarbatoare, oamenii se pregatesc cu o multime de cadouri pentru cei dragi, dar si cu ganduri bune. Sarbatorim nasterea Domnului Iisus Hristos pe datele de 25, 26 si 27 decembrie. Seara de 24 decembrie este cunoscuta si sub numele de Ajunul Craciunului. In aceasta seara se impodobeste bradul de Craciun, insa multi prefera sa faca acest lucru mai devreme pentru a se bucura de un decor superb din timp.
Tot in seara de 24 decembrie, Mos Craciun vine si aduce cadouri copiilor care au fost cuminti.
Traditii romanesti, superstitii, mituri interesante si legende de Craciun
Traditii, obiceiuri si superstitii romanesti de Anul Nou
Traditii interesante din Romania de Craciun
In Romania, in seara de Ajun, romanii din Oltenia se trezesc foarte devreme pentru a face focul in soba si folosesc un vreasc pentru a tine focul aprins. In acest timp, ei spun o urare specifica de Craciun.
Obiceiul colindului este o alta traditie frumoasa din aceasta perioada din an. In prima zi de Craciun, colindatorii merg cu steaua pentru a prevesti nasterea Domnului Iisus Hristos. Pentru a iti merge bine tot anul si pentru a avea un an roditor, se spune ca este bine sa le deschizi colindatorilor.
Se spune ca aceia care nu deschid colindatorilor sunt zgarciti si, din pacate, traditia spune ca asa le va merge tot anul.
De ce trebuie sa tii cont in Postul Craciunului – Traditii, obiceiuri, superstitii
De asemenea, in Ajunul Craciunului toti oamenii trimit mesaje celor dragi si urari pentru a transmite ganduri bune.
Un alt obicei interesant estee atarnarea unei crengute de vasc in casa pentru a avea noroc. Cei ce se saruta sub vasc vor avea noroc si vor fi impreuna toata viata.
sursa foto: Pinterest