Truc important in gospodarie pentru a curata corect fierul de calcat

0
142

Truc important in gospodarie pentru a curata corect fierul de calcat

Tuturor ne place sa avem hainele calcate, aranjate si elegante. Dupa mai multe utilizari insa, fierul de calcat are nevoie de intretinere pentru a nu se deteriora in timp. Mai mult decat atat, intretinerea fierului de calcat reprezinta si intretinerea bunastarii hainelor noastre.


Atat apa de la chiuveta, cat si utilizarea indelungata pot sa afecteze fierul de calcat. De aceea, noi iti oferim cateva sfaturi utile care sa te ajute sa il intretii pentru a te bucura de el o perioada mare de timp.

Trucuri pentru a intretine fierul de calcat

Unul dintre cele mai importante trucuri pe care ti-l putem da este acela de a folosi apa distilata. Aceasta protejeaza fierul impotriva depunerilor de calcar si te ajuta sa il pastrezi functional pentru multi ani de zile. Foloseste apa distilata de fiecare data cand calci si bucura-te de un fier functional.

Apa de la chiuveta contine minerale si chimicale care pot sa deterioreze in timp aparatura. De aceea, daca nu poti sa folosesti apa distilata, te sfatuim sa optezi pentru apa filtrata sau apa plata. Mineralele din apa de la chiuveta pot sa blocheze orificiile pentru aburi. In momentul in care pornesti fierul de calcat, prin aceste orificii poate iesi calcarul. In acest fel, hainele tale se pot murdari si pata permanent foarte rapid.


Cum sa calci hainele fara sa folosesti un fier de calcat – Alternative geniale

Curata constant talpa

Curata mereu talpa fierului tau de calcat folosind o carpa uscata si moale. Dupa mai multe utilizari, se poate forma mizerie pe talpa fierului de calcat. Aceasta talpa devine mai inchisa la culoare si aici apar depuneri ce pot deranja, insa pot sa si afecteze fierul. Va fi afectat atat materialul, cat si buna functionare a acestuia.


sursa foto: Pinterest