Trucuri deosebite pentru o magnolie infloritoare, absolut superba

0
515

Trucuri deosebite pentru o magnolie infloritoare, absolut superba

Cand de planteaza, cum o ingrijim pentru a ne bucura de ea, dar si alte trucuri utile pentru a avea o magnolie infloritoare, superba.


Plantarea magnoliei

Magnolia se planteaza toamna, cam in lunile octombrie sau noiembrie. Acest copacel trebuie plantat inainte ca gerul sa vina pentru a te asigura ca va inflori frumos.

Inainte de plantare, curata foarte bine solul si asigura-te ca indepartezi resturile vegetale. Aceste resturi ramase pe sol pot sa imprastie daunatori sau boli in solul din curtea sau livada ta.

Pozitionarea magnoliei

Copacul trebuie pozitionat intr-un loc ferit de vantul puternic. Daca puteti, cel mai bine ar fi sa pozitionati magnolia langa o cladire. Mai mult decat atat, acest frumos copac are nevoie de mult soare deoarece evolueaza foarte bine in spatiile in care soarele, lumina naturala ajunge des. Cele mai bune locuri pentru el sunt spatiile cu semi-umbra. Chiar daca magnolia este un copac ce prefera lumina, vara nu suporta acele raze care ajung direct la el.


Iarna, magnolia are nevoie de protectie la radacini. Frigul poate sa dauneze acestui copac, asa ca alege sa ii acoperi radacine pentru a il proteja.

Umezeala din sol

Dupa ce ai plantat magnolia, acest arbust are nevoie de o atentie deosebita solului. In groapa unde alegi sa plantezi magnolia se pune un strat de pietris sau nisip. In acest fel, vei evita stagnarea apei in acest loc. Stagnarea apei poate sa duca la distrugerea radacinilor.

Dupa ce ai facut groapa si ai pozitionat radacina magnoliei, locul gol se acopera cu pamantul pe care l-ai scos de acolo.


Nu uita sa uzi foarte bine magnolia la plantare pentru a te asigura ca vei avea o planta bogata si frumoasa.

Tine cont de sfaturile de aici si bucura-te de o magnolie absolut spectaculoasa.

sursa foto: Pinterest