Trucuri eficiente pentru curatarea hotei de bucatarie

Trucuri eficiente pentru curatarea hotei de bucatarie

Hota de bucatarie este dificil de curatat si usor de murdarit. Datorita vaporilor de grasime si aburilor de la mancare, hota se poate murdari usor.


Cu toate acestea, pentru a ii prelungi durata de viata, hota trebuie sa fie curatata periodic.

Prelungeste viata electrocasnicelor tale!

Electrocasnicele curatate si intretinute periodic isi prelungesc durata de viata. Opteaza pentru electrocasnice calitative, precum sunt acestea de pe www.badabum.ro si curata-le saptamanal pentru ca ele sa fie cat mai rezistente, pe o perioada mare de timp.

Curatarea filtrelor de la hota de bucatarie

Hota este folosita aproape zilnic, in orice casa. De aceea, ea necesita si curatare cat mai frecventa. Grasimea depusa pe hota poate atat sa aduca mirosuri neplacute in casa, poate sa strice hota si buna functionare a acesteia, dar poate sa si atraga gandacii.


Filtrele hotei sunt cele care absorb atat praf, cat si mirosul si grasimea de la prepararea diferitelor mancaruri.

Curata-le folosind bicarbonat de sodiu!

Pune filtrul hotei intr-un recipient sau intr-o tava mare, apoi presara bicarbonat de sodiu peste. Urmatorul pas este sa torni apa clocotita in acea teava, astfel incat filtrul sa stea inmuiat in apa cu bicarbonat de sodiu.

Lasa totul sa actioneze timp de 15 minute si apoi adauga cateva linguri de otet si detergent de vaze. Curata filtrul cu un burete moale de vase si apoi clateste-l!


Foloseste praf de copt!

Hota poate fi curatata si cu ajutorul bicarbonatului de sodiu amestecat cu praf de copt. Foloseste 1 plic de praf de copt si 1 lingura de bicarbonat de sodiu. Pune filtrul intr-o tava, apoi pune apa peste, astfel incat apa sa acopere filtrul. Lasa totul sa fiarba si apoi pune peste bicarbonatul de sodiu si praful de copt.

Praful de copt si bicarbonatul vor forma o reactie chimica, iar atunci tu poti folosi o perie pentru a curata depunerea de pe filtre.

curatarea hotei de bucatarie

Clateste filtrele de la hota si gata!


Poti opta si pentru a realiza un amestec din bicarbonat de sodiu, otet si sare de lamaie, amestec pe care sa il pui intr-o sticla cu pulverizator. Foloseste solutia pentru a pulveriza filtrele de la hota si curata-le cel putin o data la doua saptamani.

Curata si exteriorul hotei!

Indiferent de tipul de hota pe care il ai, aceasta trebuie curatata si la exterior. Ideal este ca aceasta sa fie curatata la exterior dupa fiecare utilizare.

Foloseste alcool denaturat pentru a o curata si pentru a scoate toate urmele de grasime!

 

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI