Trucuri excelente pentru a amenaja o grădină cu flori spectaculoase

Trucuri excelente pentru a amenaja o grădină cu flori spectaculoase

O grădină cu flori spectaculoase poate fi amenajată avantajos, în condiții excelente, dacă ții cont de trucurile fantastice de aici.


Sfaturile de aici pot fi aplicate atât atunci când vine vorba de o grădină cu flori frumoase și colorate, dar și când vine vorba de grădina ta cu legume, fructe sau plante.

Structura solului

Este foarte important să ținem cont de structura solului. Aceasta are un impact enorm asupra performanței solului, fiindcă ea determină reținerea umezelii și nutrienților.

Solurile nisipoase pierd repede și apa și hrana, dar se încălzesc repede primăvara. Solurile cu lut sunt umede și fertile, dar rămân reci mult timp după ce a trecut iarna.


Alege plantele în funcție de solul pe care tu îl ai

Există plante care se potrivesc unui sol neutru, în timp ce altă plante se potrivesc unui sol acid. De exemplu, plantele ideale pentru un sol acid sunt:

Creșterea pH-ului solului

Dacă ai un sol acid sau neutru, poți să îi mărești considerabil pH-ul folosind var. De asemenea, mai poți face acest lucru aplicând un strat în care este încorporată o materie alcalină, cum este compostul de ciuperci.

Fertilizarea solului

Îngrășămintele organice au și rol de fertilizatori ai pământului. Compostul de grădină, compostul din coji, cojile de cacao, frunzele putrezite și bălegarul îmbunătățesc structura și nivelul nutrienților.


Straturile se aplică cel mai bine pe pământ umed, toamna târziu sau primăvara devreme.

Alegerea compostului pentru sol

Poți opta pentru bălegar, ideal pentru a fertiliza solul cu el. Dacă solul este greu, alege bălegarul cu grijă. Cel vâscos, cum este acela de porc, va face solul și mai greu. De aceea, este bine să îl eviți dacă îl folosești simplu.

Există și alternativa de a folosi compost de grădină sau frunze putrezite împreună cu bălegar greu, iar în acest fel efectul acestuia poate fi contracarat.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI