Trucuri extrem de utile pentru alegerea plantelor și planificarea poziționării lor

Trucuri extrem de utile pentru alegerea plantelor și planificarea poziționării lor

Dacă discutăm despre alegerea plantelor și planificarea poziționării lor trebuie să ții cont de nuanțele acestora deoarece grupurile de culori sporesc intensitatea și impactul vizual.


Înainte de a te apuca de plantare și organizarea propriu-zisă, te sfătuim să optezi pentru o schiță pe foaie. Aceasta te va ajuta foarte mult atunci când vine vorba de organizare, combinații de culori și plante înalte pentru straturile din grădina sau curtea ta.

Sugestii pentru planificare  – Alegerea copacilor

Atunci când vine vorba de alegerea copacilor și arbuștilor pentru structura grădinii tale, nu uita să lași suficient spațiu pentru momentul când aceștia vor ajunge la maturitate.

În timp ce aceștia cresc, poți umple spațiul gol, temporar, cu plante perene înalte. Acestea pot fi smulse mai târziu.


Asigură-te că ai destule plante de început de primăvară și toamnă târzie în strat pentru că acestea tind să fie mai rare decât plantele de sfârșit de primăvară sau cele care înfloresc vara.

Dacă ai îndoieli în privința alegerii plantelor joase, încearcă câteva plante diferite. Mulcește foarte bine locul dintre plante pentru a înăbușit buruienile, până să te hotărăști ce plante vrei să folosești.

Dipladenia, floarea superba ce poate inlocui cu usurinta muscata

Plantarea în contrast

Nuanțele de roz, roșu, violet și albastru formează un fundal care scoate în evidență culorile mai pale. De îndată ce te-ai hotărât cum să grupezi general plantele care formează structura poți adăuga și contrast în culorile sau formele frunzelor.


Acest aspect este foarte important, astfel încât combinațiile de nuanțe să arate cat mai bine.

Pont: Combinațiile de nuanțe de galben sau roșu-purpuriu arată cum florile pot avea efecte spectaculoase, mai ales dacă sunt plantate în grupuri. Pe lângă frunzele verzi și frumoase, aceste nuanțe se vor vedea absolut superb.

Cum stimulăm înflorirea mușcatelor pentru a ne bucura de miresme intense și culori superbe

 

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI