Trucuri pentru a curata eficient baia – 5 Sfaturi de la gospodine

0
3914

Trucuri pentru a curata eficient baia – 5 Sfaturi de la gospodine

Curatenia din casa necesita timp si rabdare. Baia si bucataria sunt cele doua spatii din casa in care microbii se inmultesc mai repede. Scurgerile din baie si din bucatarie sunt o sursa sigura de bacterii, insa noi te putem ajuta cu cinci sfaturi pentru a face rapid curatenie in baie.


1. Curatarea rapida si eficienta a scurgerilor

Scurgerile din baie aduna mizerie, praf, bacterii si mucegaiuri periculoase pentru sanatatea ta si a celor din jur. Pentru a curata bacteriile din aceste locuri, foloseste o solutie de curatat formata din bicarbonat de sodiu si otet.

Toarna apa clocotita si apoi toarna acest amestec in scurgeri si lasa totul sa actioneze timp de 20 de minute, fara sa folosesti chiuveta sau cada.

2. Cum curatam eficient vasul de toaleta

Pentru a curata vasul de toaleta, poti folosi o pasta realizata din suc de lamaie, bicarbonat de sodiu si otet. Lasa pasta sa actioneze timp de 30 de minute, apoi foloseste o perie pentru a curata vasul de toaleta.


Clateste totul cu apa si repeta procesul cel putin o data la cateva zile.

3. Curatarea eficienta a cabinei de dus

Ai achizitionat o astfel de cabina de dus pe care vrei sa o mentii mereu curata si fara microbi?

Petele albe de pe cabina de dus se pot curata folosind un acid usor, care sa nu atace sticla. Aceste pete albe nu sunt decat pete cauzate de apa ce contine calcar, dar si pete de la sapun sau gelul de dus.


De asemenea, pentru petele vechi poti folosi o solutie realizata din jumatate de ceasca de detergent de vase cu o ceasca de otet incalzit, dar nu fierbinte. Solutia rezultata se pune intr-o sticla cu pulverizator apoi se foloseste pentru a curata petele incapatanate.

Daca nu vrei sa te complici poti sa cureti petele cu otet, apoi cu detergentul tau obisnuit pentru a indeparta mirosul de otet, dar si pentru a nu lasa urme.

bicarbonate

4. Lasa solutiile sa actioneze!

Un sfat ce pare banal, insa este foarte important. Nu te grabi sa cureti vasul de toaleta, chiuveta, cada sau cabina de dus inainte de a lasa solutiile sa actioneze cel putin 20-30 de minute. Acest lucru este valabil si pentru placile de gresie sau faianta, dar si pentru oglinda, astfel de lavoare sau geamuri. Vei vedea ca obiectele vor iesi mai curate, dar in acest fel vei omori si microbii.


5. Miscarile potrivite te ajuta sa cureti mai usor

Profesionistii spun ca gresia si faianta trebuie curatate de sus in jos daca dorim sa nu existe urme vizibile. Pentru a curata, foloseste o perie cu peri moi sau un burete foarte usor abraziv.

sursa foto: care2.com