Trucuri pentru a te bucura de cei mai buni, mari si gustosi dovlecei

Trucuri pentru a te bucura de cei mai buni, mari si gustosi dovlecei

Sa cresti dovlecei in gradina nu este deloc greu, iar satisfactia este una foarte mare. Se pot consuma in ciorbe, supe creme, la cuptor sau pe gratar.


Beneficiile pe care dovleceii le au sunt multiple si ne ajuta sa ne bucuram de legume pline de vitamine. Pot fi inclusi intr-o multime de retete versatile, gustoase. Descopera cum sa ii ingrijesti daca ii cresti in gradina ta.

Ingrijirea culturii de dovlecei

Semanarea semintelor pentru a creste dovlecei se face inca de primavara, insa poti face asta si vara si te vei bucura de cultura toamna sau chiar si mai devreme.

Solul: Daca vorbim despre solul de care are nevoie dovlecelul, acesta trebuie sa fie reavan, bine drenat, cu o fertilitate ridicata. Poti folosi ingrasaminte naturale, bio, realizate chiar de tine, pentru a te bucura de un sol plin de substante nutritive.


Temperatura: In ceea ce priveste temperatura, dovelcelul suporta temperatura de la 18 pana la 30 de grade Celsius. Cu toate acestea, este dovedit faptul ca el suporta si temperaturi mai scazute, de pana la 6 grade Celsius, dar si cele mai calde, de pana la 35 sau 36 de grade Celsius.

Apa: Nu uita ca in zilele caniculare sa uzi cultura de dovlecei dimineata devreme sau seara tarziu, nu atunci cand soarele bate puternic. Au nevoie sa fie udati zilnic, pe timp de vara. Poti instala chiar si un sistem de irigare prin picurare.

Pozitionare: Dovlecelul iubeste soarele, astfel ca il poti pozitiona cu succes in spatii insorite.


Fertilizant: In ceea ce priveste fertilizarea, dovlecelul are nevoie de fertilizare foliara, fertilizare care se face cu ingrasaminte precum minerale, aminoacizi, etc.

Beneficii surprinzatoare ale vinetelor – De ce sa le plantam in gradina

Cele mai importante 6 beneficii ale morcovilor – Consuma-i zilnic!

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI