Trucuri pentru o curatenie impecabila in casa ta – Aplica sfaturile noastre!

0
1959
curatenie impecabila

Trucuri pentru o curatenie impecabila in casa ta – Aplica sfaturile noastre!

Curatenia nu este tocmai cea mai placuta activitate a noastra, insa este necesara. Astazi, am pregatit o lista cu trucuri practice si foarte utile ce speram sa va ajute sa faceti curatenie mai rapid, dar si mai eficient.


1. Curatarea masinii de spalat rufe

Am mai scris despre acest truc pentru a curata masina de spalat rufe si voi mai scrie. Sunt sigura ca inca exista persoane care folosesc detergenti costisitori pentru a curata masina de spalat rufe. Exista solutii mult mai ieftine, dar si mai eficiente pentru a face acest lucru.

Este vorba de traditionalul otet. Pune 3 litri de otet si 3 plicuri mari de bicarbonat de sodiu atat in cuva masinii de spalat, cat si in spatiul pentru detergentul de rufe si porneste masina la un ciclu normal.

Repeta acest pas o data pe luna sau o data la doua luni pentru a scapa atat de mirosul neplacut din masina de spalat, cat si pentru a tine masina sanatoasa pentru mai mult timp.


De asemenea, efectul detergentului este accentuat de otet. Daca adaugi otet cam 1/3 din cantitatea folosita de detergent, efectul detergentului se va amplifica. Observi cel mai bine acest truc atunci cand speli rufele colorate.

2. Cum putem curata rapid cadrul geamului

Cadrul geamului este si va fi mereu un loc greu de accesat. Pentru a curata mai usor aceste locuri, pune otet si bicarbonat de sodiu si lasa totul sa actioneze timp de 15 minute, apoi sterge cu o carpa curata.

Atat in masina de spalat rufe, cat si pe cadrul geamului, otetul va forma bule atunci cand il amesteci cu bicarbonatul de sodiu. Nu iti face griji! Aceasta este o reactie normala a acestor doua substante.


3. Cum se curata petele de marker

Daca cei mici sunt neastamparati si au desenat cu marker-ul pe parchet, poti folosi pasta de dinti pentru a curata petele. Folositi o carpa din microfibra pentru a freca pata si vei vedea ca aceasta va disparea.

De asemenea, petele de marker si de pix atat de pe parchet, cat si de pe o geanta sau o geaca din piele pot fi curatate cu fixativ, dar si cu deodorant spray.

Daca niciuna dintre solutii nu a functionat, poti apela si la bicarbonatul de sodiu. Lasa-l sa actioneze pe pata si apoi freaca usor. Nu-ti face probleme! Niciuna dintre aceste substante nu afecteaza suprafata.


4. Curatarea tigailor pentru a scapa de grasime

Daca ai prajit ceva intr-o tigaie si vrei sa scapi de grasime, nu o lasa sa se raceasca. Pune in tigaie apa si detergent si pune totul pe foc. Lasa apa sa fiarba, apoi opreste focul si poti sa speli tigaia in mod normal. Petele si urmele de grasime vor iesi mult mai usor.

5. Foloseste uleiul de bebelusi!

Uleiul de bebelusi este excelent pentru a curata petele de pe orice recipient sau lucru din inox, este bun pentru a curata un taburet sau o canapea din piele, dar este potrivit si pentru a da stralucire placilor de gresie si faianta.

Secretul este sa nu folosesti o cantitate mare de ulei de bebelusi.