Trucuri pentru plante crescute in ghiveci sanatoase si frumoase

0
3711

Trucuri pentru plante crescute in ghiveci sanatoase si frumoase

Aceste plante crecute in ghiveci infrumuseteaza orice spatiu, iar legumele crescute aici sunt ideale pentru cei ce nu au suficient de mult spatiu in gradina lor.


Ti-am preagatit cateva sfaturi care sa te ajute sa cresti mai eficient si mai sanatos plantele din ghiveci.

Udarea

Desi majoritatea plantelor prefera sa fie mentinute umede, ele trebuie lasate totusi sa se usuce intre doua udari. In acest fel, ele nu vor sta mereu cu radacinile in apa. Mranita de ghiveci ofera un bun drenaj, iar gaurile facute in baza ghiveciului permit scurgerea excesului de umezeala.

Cumpara o stropitoare usor de umplut si de folosit. Va rezista mai mult udarea daca nu tii planta in plin soare, insa ai grija ca aceasta are nevoie de lumina naturala.


Ingrasamant preparat acasa pentru plantele tale ce vor inflori bogat

Gradini suspendate

Poti creste plante si in cosuri suspendate. Cele care au un aspect tarator, precum trei-frati-patati, cimbrul, iedera terestra si muscatele sunt ideale pentru a fi atarnate la nivelul ochilor. Pe langa faptul ca le vei putea vedea cum cresc, o sa te bucuri de aspectul si de parfumul lor.

Daca atarni cosurile mai sus de nivelul ochilor, este posibil sa uitati de ele si sa nu le ingrijesti cum trebuie.

Cosurile sunt de obicei facute din plastic sau rafie. Cele din urma pot fi captusite cu muschi de turba, care e un material fibros-spongios. Acest material va mentine pamantul in vas si va retine umezeala. Poti sa folosesti si un cos gata facut, din fibra de cocos. Cosurile suspendate sunt expuse uscarii din pricina vanturilor, asa ca fii atent la nivelul de umezeala. Acesta este un alt motiv pentru a atarna ghivecele la inaltimea corecta.


Floarea de catifea sau floarea pufoasa ce impresioneaza prin frumusete: Gloxinia

sursa foto: Pinterest