Utilizarea zatului de cafea – Noi modalitati de folosire ale acestui ingredient banal

0
1783
zat de cafea

Utilizarea zatului de cafea – Noi modalitati de folosire ale acestui ingredient banal

Utilizarea zatului de cafea poate fi o modalitate ideala de a refolosi acest ingredient ce pare banal in modalitati absolut spectaculoase, utile si practice.


Boabele de cafea cresc in arbori care ajung la o inaltime de pana la 6 m, insa cultivatorii ii tund pana la 2 m inaltime pentru a usura culesul si pentru a incuraja productia intensiva de boabe.

Arborii maturi sunt purtatorii unor fructe de marimea cireselor, de forma ovala, ce contin fiecare cate doua boabe de cafea, unite prin partea plata. Pentru a obtine aproximativ 450 g de cafea prajita sunt necesare 2000 de fructe de cafea, culese manual din arbori de cafea arabica (4000 de boabe).

Noi ti-am pregatit astazi un articol cu o serie de idei utile pentru a folosi si tu banalul zat de cafea, acest ingredient care este extrem de util si benefic.


Sporirea recoltei de morcovi

Pentru a creste recolta de morcovi, amesteca semintele cu cafea proaspat macinata inainte de a le insamanta. Nu numai ca adaosul de cafea va ajuta semintele sa incolteasca, dar aroma de cafea va alunga viermii si alti daunatori.

Mai mult decat atat, cafeaua macinata sporeste cantitatea de substante nutritive din sol pe masura ce se descompune in jurul plantelor. De asemenea, poti adauga cateva seminte de ridichi la acest amestec. Ridichile vor iesi in cateva zile, marcand astfel randurile, iar cand vei recolta ridichile vei rari plantele tinere de morcovi si vei lucra solul in acelasi timp.

Intrebuintari uimitoare ale zatului de cafea in gospodarie

Fertilizarea plantelor

Nu arunca zatul de cafea. Este plin de substante nutritive ravnite de plantele iubitoare de sol acid. Foloseste zatul pentru a fertiliza tufele de trandafiri, azalee, Rododendron, plante perene si Camelia.


Este mai indicat sa se foloseasca zatul ramas in filtru de cafea decat cel dintr-o cafetiera. Cafeaua din filtru de cafea este mai bogata in azot.

zat de cafea

sursa foto: Pinterest