Utilizari ale bicarbonatului de sodiu – Cum poti folosi acest ingredient

0
417
bicarbonat de sodiu

Utilizari ale bicarbonatului de sodiu – Cum poti folosi acest ingredient

Inspira-te si tu din aceste utilizari ale bicarbonatului de sodiu! Bicarbonatul de sodiu se gaseste in aproape orice gospodarie si poate fi utilizat la aproape orice. Afla cum sa il folosesti si tu pentru a profita de beneficiile pe care acest ingredient-minune le are!


Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru bucatarie

Fie ca vrei sa cureti oalele in care ai facut mancare sau ca vrei sa il folosesti pentru a gati, bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte important in bucatarie.

Scapa frigiderul de mirosul de mancare: Pune pe o farfurie aproximativ 2 linguri de bicarbonat de sodiu si pune aceasta farfurie in frigider. Bicarbonatul de sodiu te va scapa de toate mirosurile neplacute din frigider!

Curata oalele: Foloseste bicarbonat de sodiu si putina apa pentru a curata oalele de grasime sau de pete de la mancare. Este excelent! Acest ingredient este un abraziv fin pentru suprafete si te ajuta sa cureti atat oalele, cat si chiuveta sau alte suprafete din bucatarie. Il poti folosi chiar si pentru a curata aragazul!


Curata tacamurile: Daca vrei sa le oferi tacamurilor tale un aer proaspat, foloseste un burete pe care sa pui putina apa si bicarbonat de sodiu, apoi curata tacamurile cu acest burete. Poti folosi aceasta reteta si pentru a curata oalele sau canile si recipientele din inox.

Improspateaza buretii: Daca vrei sa improspatezi buretii de bucatarie, ii poti inmuia intr-o solutie preparata din apa si bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si pentru infrumusetare

Scrub pentru corp: Daca ai nevoie de o reteta pentru un scrub de corp, atunci foloseste apa si putin bicarbonat de sodiu. Mai mult decat atat, acesta este excelent si pentru persoanele care vor sa scape de mirosul neplacut al picioarelor.


Excelent pentru igiena orala: Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit si pentru a iti curata dintii. Are proprietati antibacteriene si nu are un gust neplacut, astfel ca poate fi folosit in fiecare dimineata! Mai mult decat atat, se spune ca acesta are puterea si de a albi dintii!

Pe langa toate aceste lucruri, bicarbonatul de sodiu poate trata si piscaturile de insecte si se poate folosi ca antiacid pentru a usura arsurile sau durerile de stomac. Este un ingredient ce nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie!