Varza si beneficiile ei ce te vor face sa o consumi constant

0
217

Varza si beneficiile ei ce te vor face sa o consumi constant

Cu totii stim ca legumele au beneficii, insa hai sa descoperzi totul despre varza si beneficiile ei uimitoare. Chiar daca are o multime de substante nutritive, varza este, de cele mai multe ori, neglijata.


Varza face parte din specia Brassica, o specie ce include si broccoli, conopida si varza kale. Vine intr-o varietate destul de mare de culori si forme, iar frunzele ei pot fi crete sau drepte.

Varza contine o multime de vitamine, minerale si este o leguma versatila.

Cele mai importante 6 beneficii ale morcovilor – Consuma-i zilnic!

Nutrientii pe care ii contine varza

Varza contine putine calorii, aproximativ 27 de calorii la 100 de grame de varza. La aceeasi cantitate de varza regasim 1 gram de proteine, 2 grame de fibre, dar si vitamina K, vitamina C, folat, magneziu, dar si vitamina B6. De asemenea, varza contine si calciu, potasiu si magneziu.


Reduce inflamatia din organism

Inflamatia nu este mereu un semn rau, ci din contra. Inflamatia in organism este raspunsul acestuia ca si mod de aparare impotriva unor infectii. Pe de alta parte, inflamatiile cronice ce sunt prezente in organism pe termen lung sunt asociate cu boli destul de periculoase.

Varza este unul dintre acele alimente-minune ce te ajuta sa lupti impotriva inflamatiilor.

Cum sa ai rosii gustoase si carnoase in 3 pasi simpli

Contine vitamina C

Multi dintre noi nu stiu ca varza contine o multime de vitamina C. Are calitati ce ajuta la lupta impotriva cancerului. De asemenea, vitamina C ajuta la formarea de colagen. Acest colagen este o proteina structurala pe care organismul o sintetizeaza in mod natural.


Mai mult decat atat, varza ajuta la imbunatatirea digestiei, dar te ajuta si sa iti mentii inima sanatoasa.

sursa foto: Pinterest