Vascul – Lupta impotriva cancerului, aduce noroc si prosperitate

0
1504
vasc

Vascul – Lupta impotriva cancerului, aduce noroc si prosperitate

Despre vasc stim ca este o planta ce trebuie pusa deasupra usii in preajma Craciunului, insa nu stim ca aceasta planta intareste imunitatea si are o multime de alte proprietati benefice pentru organism.


In casele romanilor, vascul este prezent din luna decembrie pana la sfarsitul lunii ianuarie, fiind o planta care simbolizeaza norocul, prosperitatea si dragostea.

In poporul nostru, vascul este considerat iarba de leac folosita pentru cresterea fertilitatii. In tarile nordice, vascul este agatat de streasina casei pentru a feri caminul de spiritele rele, dar si de trasnete.

Perioada de recoltare a vascului este din aprilie pana in noiembrie.


Important! Fructele vascului sunt otravitoare! 

Proprietatea de toxicitate a vascului este data si de planta gazda. Daca vascul creste pe artar, frasin sau salcam, acesta este foarte toxic. Vascul care creste pe brad, mar, par, mesteacan sau trandafir este mai putin toxic.

Proprietatile benefice alte vascului

Gasim o multime de produse la Plafar care contin extract de vasc.


Vascul intareste sistemul imunitar, este o planta care scade tensiunea arteriala, dar regleaza si tulburarile cardiace. Se spune ca vascul are si proprietatea de a inhiba tumorile canceroase.

Unele cercetari demonstreaza ca vascul poate sa regleze si valorile glicemiei la pacientii cu diabet. Studii efectuate in Germania arata faptul ca injectiile cu extract de vasc stimuleaza sistemul imunitar si ajuta oamenii sa lupte impotriva cancerului.

Afectiunile tratate pentru uzul intern sunt: tusea convulsiva, epilepsia, tulburarile hormonale, hemoragiile nazale, pulmonare si intestinale, insuficienta respiratorie, menstrele abundente, tensiunea arteriala, ateroscleroza, dizenterie, hemoptizie, dar si anxietatea si tulburarile de metabolism.


vascul

Cum se consuma

Vascul se poate consuma sub forma de ceai, dar si de macerat. Doua cani de ceai pe zi te ajuta sa iti intaresti inima, sa alungi moleseala si sa cresti pofta de munca.

Se prepara macerat la rece din doua lingurite de frunze care se lasa peste noapte (aproape 8 ore) in 500 ml de apa. Se filtreaza, se indulceste si se bea in cursul unei zile.

Pulberea de vasc este si ea benefica si potrivita pentru a fi folosita drept tratament.

Atentie! Se recomanda consultarea unui medic inainte de a incepe un tratament cu vasc.

Tusea convulsiva

Vascul este o planta benefica si ajuta la tratarea tusei convulsive. Ai nevoie de 3-4 lingurite de frunze la cana pe care sa le lasi 7-8 ore la macerat. Se beau aproximativ 2-3 cani pe zi.

De asemenea, si pulberele de frunze sunt benefice si ajuta la tratarea tusei convulsive si spastice. Aproximativ 3 varfuri de cutit de pulbere pe zi sunt perfecte pentru a scapa de tuse.