Vezi cum a fost transformata o vila din perioada interbelica intr-un HUB pentru creativi

0
686

Vezi cum a fost transformata o vila din perioada interbelica intr-un HUB pentru creativi

Daca mergeti la pas prin Bucuresti o sa vedeti multe cladiri vechi frumoase, cu arhitecturi care mai de care mai impresionante, amintind de Bucurestiul de odinioara. Din pacate, multe dintre aceste cladiri au fost afectate de bombardamente in perioada razboiului, ulterior nemaifiind restaurate si consolidate, iar in zilele noastre sunt din ce in ce mai degradate, unele chiar lasate definitiv in paragina.


Una din aceste cladiri interbelice este si Vila Oromolu, de pe bulevardul Aviatorilor 8A, construita in 1927 de catre Mihai Oromolu, Guvernator al Bancii Nationale a Romaniei in perioada 1922-1926, o cladire cu o arhitectura impresionanta grav afectata de bombardamentele din timpul războiului, si care a fost grav avariata in urma unui incendiu din anul 2009.

Aceasta vila, aflata in proprietatea NEPI Rockastle, a fost repusa in circuitul urban de catre Philip Morris International, sub conceptul QREATOR by IQOS, un HUB destinat creativilor din Bucuresti.

Restaurarea vilei Oromolu s-a facut după planurile unui arhitect roman, Dorin Stefan, iar lucrarile de amenjare interioară au fost realizate in parteneriat cu Alessandro Lusito.


„Ne propunem sa devenim locul geometric al creativitatii bucurestene, locul unde ideile prind forma, actiunile capata forta si vocile se aud mai puternic decat oriunde. Vrem sa initiem cat mai multe punti de dialog cu industriile si comunitatile creative pentru ca avem nevoie de sustinerea lor in efortul nostru de a revolutiona industria tutunului si, prin ea, intreaga societate”, afirma Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris Trading.

DOUA ETAJE: OPT CAMERE DE CREATIE

Vila are doua etaje, in care au fost amenajate opt camere de creatie:

  • La parter avem Camera Tehnologiei si Camera pentru Co-Creare, precum si un bar de re-energizare
  • La etajul 1 este o Camera de Dans si Film, a carei oglinda se transforma intr-un ecran pentru proiectarea filmelor, o Camera de Muzica, echipata cu instrumente muzicale, o Camera de Arte Vizuale, o Camera de Relaxare si o camera destinata experientelor mereu in schimbare. Toate camerele sunt echipate cu instrumentele necesare procesului de creatie, puse GRATUIT la dispozitia tuturor celor care isi doresc sa dea viata ideilor lor.

QREATOR dispune si de doua zone IQOS Concept, unde fumatorii adulti pot beneficia de sesiuni individuale de testare a produsului, asistenta personalizata si acces la cele mai recente lansari, editii limitate si la o gama larga de accesorii.


Program HUB-ului este urmatorul:

  • Luni – Vineri: 9.00 – 20.00
  • Sambata si Duminica: 10.00 – 21.00
  • Pentru evenimente, programul va fi extins pana la ora 23.30

Accesul grupurilor care vor sa foloseasca spatiul in scop creativ este gratuit si se face pe baza de rezervari.

Detalii despre evenimentele la care puteti participa sunt disponibile pe site-ul www.qreator.ro/evenimente