Vitralii moderne – Decoratiuni superbe pentru gradina ta

Vitralii moderne – Decoratiuni superbe pentru gradina ta

Descopera aceste vitralii moderne, superbe si perfecte pentru a realiza decoratiuni frumoase cu ele pentru gradina sau curtea ta.


Ce este vitraliul – Vitralii moderne

Vitraliul este o compozitie decorativa formata din bucati de sticla colorata. De obicei, aceste bucati de sticla colorata sunt diferite, au dimensiuni diferite, dar si forme ciudate si unice. Bucatile de sticla sunt dispuse asimetric si sunt legate intre ele prin retele de plumb si prinse prin tije metalice de cadrul usii. Astazi, exista si folie speciala pe care o poti lipi pe geamul casei tale pentru a ii oferi ferestrei aspectul de vitraliu.

Vitraliile pe care le vedem si noi astazi au aparut odata cu construirea bisericilor. Cele mai vechi dintre acestea dateaza inca din secolul al X-lea.

Curios este faptul ca tehnica vitraliului nu s-a schimbat nici in ziua de astazi, ea fiind atunci descrisa de un calugar, aproximativ prin anul 1100.


Pasiunea pentru vitralii s-a transformat in adevarate opere de arta. In zilele de astazi, putem observa case decorate cu vitralii superbe. Acestea pot fi: ferestre decorate frumos, intrari din sticla, ferestre de baie cu vitralii, dar si panouri decorative, colorate.

Geamuri colorate pentru bucataria ta

Daca ai o bucatarie decorata simplu, in culori deschise, nu prea evidente, atunci trebuie sa stii ca aici este locul ideal pentru un astfel de vitraliu. Poti alege sa iti colorezi singur geamul sau sa lipesti folie speciala pentru astfel de geamuri.

Opere de arta in casa ta

Arhitectura deosebita a casei, dar si decoratiunile pentru care optezi se observa inca de cand intri in gospodarie. De aceea, daca esti o persoana pasionata de frumos, de arta si de ornamentele inspirate din arhitectura veche, atunci acest lucru se va observa imediat.


Inspira-te din galeria foto de mai jos pentru a alege ornamentele inspirate, la randul lor, din vitralii superbe.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI